A vereség ellenére mentették a menthetőt

A tizenöt esztendős Vén Eszter (15) számára tapasztalatszerzésnek megfelelő alkalom volt a TF elleni mérkőzés
A tizenöt esztendős Vén Eszter (15) számára tapasztalatszerzésnek megfelelő alkalom volt a TF elleni mérkőzés - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A Fatum-Nyírsuli-NRK becsületesen küzdve maradt alul a listavezető TF otthonában.


Kalkulálható volt. A hét végi dupla forduló menetrendjét nem a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata kedve szerint alakították. A pénteki békéscsabai, majd a vasárnapi TF-Budapest elleni idegenbeli partin sem osztottak lapot a nyíregyházi együttesnek – az erőviszonyok ismeretében ez minden, csak nem meglepetés. A tabellát vezető fővárosiak egyébként rendre elbánnak a szabolcsiakkal, akik továbbra is tartalékos összetételben legfeljebb abban reménykedhettek: az esztendő utolsó fellépésén szereznek néhány kellemetlen percet a házigazdáknak.

Nos, bár az újabb papírforma vereséget nem kerülte el az NRK, szégyent sem vallott. A jóval acélosabb játékoskeretet felvonultató TF-et olykor hosszú labdamenetekre kényszerítették a vendégek, immár sokadszor a idény során látványos mentéseket mutattak be – becsületesen küzdve maradtak alul. Ebben a mérkőzésben nem volt több… Ugyanakkor a nyírségiek szereplését nem érheti kritika, változatlanul stabilan őrzik felsőházi folytatást garantáló helyezésüket.

KM

Röplabda: NB I., női

TF-Budapest–Fatum-Nyírsuli-NRK 3:0 (14, 15, 18)

Győri út, 100 néző, v.: Farkas, Vári.

Fatum-Nyírsuli-NRK: Andrejkovics, Erdősné, Savic, Sikos P., Vén E., Janetka. Csere: Szabó I. (liberó), Berényi E. Edző: Balázs István.

Mesterszemmel
Balázs István: – Az eredmény ellenére jól küzdöttünk a TF ellen.További hírek a Sport kategóriából


hirdetés