A vesztesnek szólt a vastaps

Fucsovics Márton megkedvelhette a genovai salakot, mert egész héten jól játszott
Fucsovics Márton megkedvelhette a genovai salakot, mert egész héten jól játszott
Genova – Fucsovics Márton jól teniszezve veszített a genovai elődöntőben, a világranglistán így is előrelép.

Nincs ember, aki szombat este ne cserélt volna Nisikori Kei-jel, amint az amerikai nyílt teniszbajnokság szenzációját okozva, Novak Djokovicsot legyőzve a döntőbe jutott. Ám ezzel egyidőben Fucsovics Márton (152. a világranglistán) is felemelő közegben játszhatott a genovai 85 ezer eurós ATP-challengertorna elődöntőjében. A nyíregyházi teniszező salakos pályán, villanyfényes meccset vívott a viszonylag nagy létszámú, olaszos temperamentumú, és javarészt neki szurkoló nézősereg előtt.

Az ellenfél a viadal első kiemeltje, a spanyol Albert Ramos-Vinolas (95.) volt, akit szebb napjaiban a világ 38. legjobb játékosaként is jegyeztek. Akkoriban úgy játszhatott, mint ezúttal, hiszen Marci nem is teniszezett rosszul az első szettben, mégis a balkezes hispán jutott 6:1-es előnyhöz.

A negyeddöntőben is egy hasonló módon elvesztett játszma kellett a magyar legény feltámadásához – most is. Fucsovics tovább javított teljesítményén, és az is feldobta, hogy a közönség ütemes tapsolással buzdította. Így is a spanyol vezetett 5:3-ra, amikor Marci végre brékelt, és 5:5-nél úgy ütött három hálót és egy hosszút, hogy centik híján valamennyi labdamenet az övé lehetett volna. Így viszont a meccsben maradásért kellett szerválnia, és a 15:15 utáni két labdamenet sorsa úgy dőlt el, hogy a játékvezető a székből leszállva, a vonalbíró döntését felülbírálva adott igazat a reklamáló Ramos-Vinolasnak. A másodiknál éppenséggel úgy, hogy előbb hosszúra ütötte a labdát, úgy kezdett protestálni, amit nem szokás elfogadni. Ezek után nem csoda, a meccslabdára már nem tudta összeszedni magát az elsőszámú magyar játékos.

A meccs 6:1, 7:5-re ment el, nem jött össze a döntő, de a jó játék mellett volt még mivel vigasztalódnia Marcinak: a jövő héttől garantáltan a 150-en belül jegyzik, a közönség pedig felállva tombolt, amikor elhagyta a genovai teniszstadiont. Így most tényleg ki lehetett kapni!

 
hirdetés