A világ legjobbjai közé került

Majoros Bence hatalmas skalpokat gyűjtött be eddig Magdeburgban
Majoros Bence hatalmas skalpokat gyűjtött be eddig Magdeburgban - © Fotó: ittf.com/Rémy Gros
Nyírbátor – Az összes nagymenőt felvonultató magdeburgi pingpongmezőnyben Majoros Bence a főtáblán folytathatja.

Majoros Bence olyannyira elkápráztatta a pingpongvilágot, hogy a Nyírbátorból indult asztaliteniszezőről készült cikk a nemzetközi szövetség, az ITTF honlapjának kezdőlapjára is kikerült. Pedig akkor még hol volt attól a bravúrtól, amit csütörtökön kora este vitt véghez, hogy feljutott a magdeburgi World Tour-verseny 32-es főtáblájára.

Hogy mekkora mezőny gyűlt össze a németországi városban, arról csak annyit, hogy a világranglista 19. helyén álló portugál Marcos Freitasnak selejtezőt kellett játszania. Tizenhat játékos helye garantált a főtábla, az előtte állók közül gyakorlatilag nem volt hiányzó. Na már most, Bencét a 210. helyen jegyzik, így csoportjában a harmadik helyen rangsorolták. Ehhez képest a cseh Michal Obeslót (143.) 4:0-ra (kétszer 11:4-re, egyszer 11:2-re!) győzte le, majd jött a még nagyobb durranás: a 27. helyen álló nigériai Quadri Arunát 4:2-re múlta felül.

Így csoportelsőként lépett tovább, és mivel a 12. számú csoportból, ezért egyből a legjobb 48 közé jutott (Arunának járt volna ez a megkülönböztetés, de Bence elhappolta előle), és „csak” egy meccset kellett játszania a főtábláért. Ott azonban nem akárki jött szembe, hanem a portugál Joao Monteiro (51.), aki csapatban Európa-bajnok, és délelőtt egy feltörekvő kínai játékost győzött le.

Majoros Bence azonban nem törődött azzal, hogy a portugál 10:4-es előnybe került az első szettben (már azt a játszmát is csaknem megnyerte, hiszen feljött 10:10-re), hanem a folytatásban bátran, éretten és egyre jobban játszott. Kétszer is kiegyenlítette a játszmahátrányát, majd 4:2-re megnyerte az összecsapást.

Ezzel bejutott a főtábla 32-es mezőnyébe, ahol garantáltan a világ 16 legjobbja közül kap ellenfelet a pénteki folytatásban. Mondani sem kell, karrierje során még nem járt ilyen magaslatokban a nyírbátori nevelésű játékos.

Na ehhez mit szólnak majd az ITTF-nél…?
hirdetés