A világbajnok aranysisakja

A világbajnok aranysisakja
Tihanyi Sándor és Stefáni Attila képviselte színeinket a hagyományos pardubicei Aranysisak viadalon.

A világ legjelentősebb meghívásos salakmotor-versenyét rendezték a csehországi Pardubicében, ahol az Aranysisak viadalra idén immár 58. alkalommal gyülekeztek a vaspapucsosok és a szurkolók.

A viadal érdekessége, hogy futamonként hat versenyző méri össze erejét, és a kieséses rendszerű derbin 36 salakszóró próbál szerencsét. Az elmúlt hét végén megrendezett kétnapos csatározáson Tihanyi Sándorért és Stefáni Attiláért szurkolhattunk.

A mieink közül Stefáni a selejtezők során elvérzett, Sitera, Santej és Milanese mögött a 4. helyen végzett, és így kiesett. Tihanyi Pavlic és Tomicek mögött harmadikként zárt a csoportjában, így folytathatta a küzdelmet, ám a negyeddöntőben Crump, Jensen, Ulamek, Kolenko és Burza mögött az utolsó helyen végzett, s véget ért számára a küzdelem.

Crump a király

Az elődöntők során annyi meglepetés született, hogy a tavalyi győztes, Scott Nicholls nem jutott a legjobbak közé, viszont Crump, Ulamek, Andersen, N. Pedersen, Adams és Kasprzak a fináléra készülhettek.

A futamok futamában a világbajnok bizonyított: a hatkörös száguldást Jason Crump nyerte Anderse, Pedersen, Ulamek, Kasprzak és Adams előtt. Az idén a második egyéni világbajnoki elsőségét begyűjtő ausztrál így 2002 után duplázott az Aranysisakon is, így nem csak erkölcsi győztese volt a derbinek, hanem a győztesnek járó vadonatúj Jawa salakmotort is hazavihette.

B.N.
hirdetés