A világbajnoki címvédőhöz vezethet az útja

Fucsovics Mártonra nem vár könnyű feladat az első fordulóban sem
Fucsovics Mártonra nem vár könnyű feladat az első fordulóban sem - © Fotó: AFP
Nyíregyháza – Ha Fucsovics Márton sikerrel veszi Miamiban az első fordulót, akkor Grigor Dimitrovval teniszezhet.

Nagyjából olyan sorsolást kapott Fucsovics Márton (60. a világranglistán) a miami ATP-1000-es versenyen is, mint két hete a hasonló kategóriájú mesterversenyen, Indian Wellsben is. Akkor is egy mögötte rangsorolt, verhető rivális jutott a 96-os főtábla első fordulóban (az akkor 68. helyen álló szerb Viktor Troicki, akit le is győzött 7:6, 6:1-re), hogy utána szupersztár következzen a második kiemelt horvát Marin Cilic (3.) személyében. Tőle pedig 7:5, 6:3-ra kapott ki.

A floridai verseny – magyar idő szerint – szerda este kezdődő főtáblás küzdelmeinek első körében Marci ellenfele a német Maximilian Marterer (73.) lesz. Ő tehát az, aki a nyíregyházi teniszező mögött foglal helyet az ATP-rangsorban, ennélfogva verhetőnek tekinthető, mint ahogy 2015-ben, a lengyelországi Wroclawban sikerült is legyőznie (3:6, 7:6, 7:6) a most 21 éves ellenfelet. Ha ez Miamiban is megismétlődik, akkor jöhet az újabb nagyágyú, aki ezúttal nem más, mint a világ jelenlegi negyedikszámú férfiteniszezője, az ATP-világbajnoki címvédője, az első fordulóban kiemelt bolgár Grigor Dimitrov.

Vele még sosem találkozott Marci, aki újabb topjátékos ellen mérhetné le, hogy hol is tart. Előtte azonban le kell győznie a 13 hellyel hátrébb rangsorolt riválist.
hirdetés