A Virágkarneválra Kecskemétről is érkezik virágkocsi?

By Tóth Zoé
Debreceni Virágkarnevál 2011
Debreceni Virágkarnevál 2011
Budapest – A Debreceni Virágkarnevál, a cívisváros és Kecskemét kulturális együttműködése, valamint Bartók Béla 25-ik. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztiválja lesz a témája annak a sajtótájékoztatónak, melyet ma rendeznek meg Budapesten.

Az eseményen részt vesz többek között Halász János parlamenti államtitkár, dr. Zombor Gábor Kecskemét polgármestere, Kósa Lajos Debrecen polgármestere, valamint Strausz Kálmán, a Honvéd Férfikar művészeti vezetője.

Visszatekintő

Mint arról korábban már beszámoltunk, Debrecen és Kecskemét kulturális együttműködési megállapodást kötött, melynek keretében kiállításokat, koncerteket rendeznek a partnervárosban. A megállapodást először tavaly augusztus 20-án a cívisvárosban, a Virágkarneválon, majd két nappal később Kecskeméten, a Hírős Hét megnyitóján írtak alá. Akkor Somogyi Béla, alpolgármester úgy fogalmazott: fontosnak tartja, hogy a kulturális együttműködésen keresztül szorosabb kapcsolat alakuljon ki a két város között, amely később egy gazdasági együttműködést is megalapozhat.

Lehetséges programként megemlítette, hogy idén a debreceni Virágkarneválon Kecskemét is felvonultat egy kocsit, így a mai napon az együttműködési lehetőségek mellett a lehetséges kecskeméti virágkocsiról is megkérdezzük az illetékeseket.
hirdetés