A visszavágás vágya és a környezet is motiváló

Nagy Krisztiánnak (balra) is felemás emlékei lehetnek az Oroszlány elleni meccsekről
Nagy Krisztiánnak (balra) is felemás emlékei lehetnek az Oroszlány elleni meccsekről - © Fotó: kosarsport.hu
Nyíregyháza – A bajnokságban eddig mindhárom meccsét megnyerő Oroszlány vendége lesz pénteken a Nyíregyháza Blue Sharks.

A legutóbbi évadban a Hepp-kupa bronzmérkőzésén, Győrben a Blue Sharks, az NB I B csoport rájátszásában, a bajnoki negyeddöntőben – kétszer is – az OSE-Lions kerekedett felül, amikor a nyíregyházi és az oroszlányi csapat találkozott egymással. Az új rendszerű másodosztályú bajnokságban az alapszakaszban is megvívhatnak egymással, és ez pénteken meg is történik, amikor a múlt szerdáról elhalasztott mérkőzésen összemérik erejüket a felek Oroszlányban. A hazai csapat az eddigi három meccsét (a Győr ellen otthon valamint a Honvéd és a Békés otthonában) megnyerte, a nyíregyháziak a Bonyhád zombai albérletében veszítettek, aztán a Veszprém és a Győr ellen hazai pályán javítottak.

– Természetesen még dolgozik bennünk egyfajta dac a tavasszal elveszített Oroszlány elleni párharc miatt, és persze amiatt is, mert a bajnokesélyesnek kikiáltott csapat otthonában lépünk pályára – mondta a péntek esti mérkőzés kapcsán Sitku Ernő, a Kék Cápák szakmai igazgatója. – Az elmúlt két hazai meccsen bizonyították a srácok, hogy képesek kiélezett meccset is megnyerni, ha idegenben is kontrolláltan tudunk kosárlabdázni, akkor ott is jönnek majd a sikerek, akár már Oroszlányban is. Fel kell készülnünk a ránk váró hangulatra, de erre azt mondom, hogy remek csarnokban lépünk fel, ahol minden a kosárlabdáról szól, ez is külön motiváció lehet a mieink számára is.

Épp a pénteki meccs napjára esik a Vasvári-gimnázium szalagavatója, ahol a csapat két tagja, Demeter Ádám és Vaskó György is érintett, ezért a két titán most nem lép pályára. A fiatalok közül viszont újra bevethető Sitku Márton, aki legutóbb sérülés miatt nem szerepelhetett.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés