A vízifutballban jobb a Sényő!

Akt.:
A vízifutballban jobb a Sényő!
© Fotó: Pusztai Sándor
Sényő – Noha az MTK jutott tovább, a szabolcsi csapat sokáig emlékezetes meccsen megnyerte a visszavágót.

Utólag annyi leszögezhető: mintha el lett volna átkozva a Sényő-Carnifex–MTK Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágója. Február 28-án a kemény fagy hiúsította meg az összecsapást, szerdán pedig vigasztalhatatlanul esett (sőt már kedden is…), így a megyei első osztályú futballcsapat létesítményében a víz volt az úr. Jónéhány pocsolya „színesítette” a pályát, de egyöntetűen vélekedett mindenki: játszani kell! Annál is inkább, mivel a jövő héten már a következő kört rendezik. A feszített program miatt főként az NB II-es fővárosiakat sürgette az idő, elvégre az első meccsen aratott 4–0-ás győzelem után nyeregben érezhették magukat, vagyis továbbjutásukat borítékolni lehetett.

Tamás napon a két edző, itt Sándor, ott Feczkó jelen körülmények között alighanem a testi épség megőrzését tekintette a legfőbb kritériumnak. Naná, hisz mindkét együttes éllovas saját bajnokságában, a szezon pedig hosszú, a célok mindkét oldalon magasztosak.

Fotó: Pusztai Sándor Fotó: Pusztai Sándor ©

Mindenesetre a kezdés előtt akadt olyan hazai játékos, aki nemes egyszerűséggel közölte: ha öt nullra nyernek, szögre akasztja a stoplist. Viccnek szánta, ehhez képest a 21. prercben már 2–0-ra vezetett a Sényő! Előbb Marics Gábor fejelt a hálóba, miközben nekiesett a jobb oldali kapufának, néhány ijesztő pillanat múlva letörölte arcáról a sarat, megropogtatta derekát, majd már nyargalt is vissza. Vágtatott a házigazda is, amikor Fabu Márton is a kapuba bólintott, sokan eljátszottak a gondolattal, hogy akár focicsodának lehetnek tanúi. Kétségtelen, a Sándor Tamás legénysége jobban ráérzett arra, mit enged a játékra egyébként alkalmatlan talaj: hátul nem cifrázták, nem babusgatták a labdát, míg az MTK próbálkozásai szó szerint elhaltak a sárban. De írhatjuk úgy is, hibátlanul zárt a szabolcsi retesz.

A második félidőben megmerevedett a front, játék helyett dagonyáztak a fiúk, a huszonnégy órás szolgálatból, alvás nélkül a meccsre érkezett Fodor Andrást például lecserélésekor már szinte felismerhetetlenül sáros volt.

Nem meglepő módon, a hajrában a fáradtság jelei mutatkoztak, a Sényő győzelmét azonban nem fenyegette veszély. Nem üres szólamnak bizonyult tehát Sándor Tamás mérkőzés előtti nyilatkozata, midőn a szép búcsúról beszélt. Ez jóval szebb mutatvány, igazán derekas teljesítménynek titulálható. Egyúttal világossá vált, a vízifutballban a Sényő a jobb! Hozzátéve, normális esetben ezt a mérkőzést el sem kezdik…

KT


Magyar Kupa: nyolcaddöntő, visszavágó

Sényő-Carnifex–MTK Budapest 2–0 (2–0)

Sényő, 600 néző, v.: Lovas (Medovarszki J., Csatári).

Sényő: Gagyi – Lukács B., Klepács, Bodó G., Haburcsák B. – Ács Á., Fabu M. (Burics, 55.) – Fodor A. (Ruska, 80.), Lakatos L. (Kapacina K., 65.), Barcsay M. – Marics G. Edző: Sándor Tamás.

MTK: Fadgyas – Schrammel (Szilasi, 85.), Schäfer, Gengeliczki, Jakab D. – Szuhodovszki (Bayer, 76.), Kanta J., Borbély B., Korozmán – Tóth Z. (Szerencsi, 61.), Takács R. Edző: Feczkó Tamás.
Percek, események

11. perc: Fodor András ment el a jobb oldalon, beadása után Marics Gábor a túlsó kapufánál, 2 méterről fejelt a léc alá, hogy közben a kapufával is ütközött, 1–0.

21. perc: Lakatos László adott balról középre, Fabu Márton pedig méterről a jobb alsó sarokba fejelt, 2–0.

Mesterszemmel

Sándor Tamás: – Taktikát nem nagyon tudtunk felvázolni a körülmények miatt, a szív és a harc diadala volt ez a győzelem. Az első félidőben sokkal jobban tudtunk alkalmazkodni a pályához, a két gólunk mellett továbbiakat is szerezhettünk volna. Az MTK természetesen jobb csapat, és megérdemelten jutott tovább, de szeretném megköszönni a sényői közönségnek, hogy ilyen időben is kijöttek, és buzdítottak bennünket.

Feczkó Tamás: – Köszönjük a sényőiek szeretetteljes fogadtatását, és gratulálok a győzelmükhöz. A mérkőzés után sem tudom eldönteni, hogy vízilabda- vagy burleszkszakosztályt kellene alakítanunk, a kiszorítós játékból pedig nem jöttünk jól ki.

Továbbjutott: MTK, 4–2-vel
hirdetés