A vízügyi mérnök szakmai elismerése

Megyénkből egyedüliként Dajka István kapta meg az elismerést
Megyénkből egyedüliként Dajka István kapta meg az elismerést - © Fotó: FETIVIZIG
Nyíregyháza – Emlékéremmel ismerték el Dajka István huszonöt éves munkásságát.


A napokban tartotta évi rendes közgyűlését a vízügyi ágazat országos szervezete, a Magyar Hidrológiai Társaság. Az eseményen – amelynek a Dunamelléki Református Egyházkerület székháza adott otthont – részt vettek a területi szervezetek és a különböző szakmai szakosztályok tagjai.

A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt többek között dr. Szlávik Lajos elnök elmúlt évi számviteli beszámolója és az idei év pénzügyi tervének bemutatása, a szervezet mögött álló esztendő tevékenységének értékelését Gampel Tamás főtitkár ismertette a jelenlévőkkel.

Végigjárta a ranglétrát

A közgyűlésen átadták a társasági kitüntetéseket is. Az elnöktől Pro Aqua emlékérmet vehetett át – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből egyedüliként – Dajka István, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályának vezetője a huszonöt éven át végzett jelentős szakmai, illetve társasági szervezőmunkájáért.

Dajka István mérnökként 1993 óta szolgálja a hazai vízügyi ágazatot. Az igazgatóságon végigjárta a szakmai ranglétrát, 2012 októberétől osztályvezető. Irányítja az igazgatóság árvízvédelmi, folyógazdálkodási és erdészeti szakági tevékenységét, az árvízvédelmi fejlesztések előkészítését, végrehajtását, szakfelügyeletét. Emellett védekezési időszakban a Védelmi Törzs vezetőjeként is irányítja a vízkárelhárítási-védekezési tevékenységet a Felső-Tisza-vidéken.

Dolgos hétköznapjai mellett a Nyíregyházi Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának óraadó oktatója vízgazdálkodási szakterületen. A Magyar Hidrológiai Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetében a munkába lépésétől fogva tag, és jelenleg vezetőségi tag is.

– Szamos Ferenc –
hirdetés