A XXIV. Tavaszi Tárlat bemutatkozása a testvérvárosi Királyhelmecen

A kiállítás megnyitója
A kiállítás megnyitója - © Fotó: Magánarchívum
Királyhelmec, Kisvárda – A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza közel egy évtizede ápolja kapcsolatait a testvérvárosunkban, a Királyhelmecen működő Ticce Bodrogközi és Ungvidéki Alkotóművészek Társulása elnevezésű alkotócsoporttal.

– Immár hatodik alkalommar került megrendezésre a Tavaszi Tárlat anyagából összeállított kiállítás Királyhelmecen adott tájékoztatást a rendezvényről Szeregnyi László népművelő–művelődésszervező. Május 13–án, pénteken, 17.00 órai kezdettel csendültek fel a helyi zeneiskola zongoratanárainak négykezes zenedarabjai. Ezt követően Fazekas Lászlóné a tárlatról írt versét mondta el. A tárlat házigazdája, a Járási Művelődési Ház, a színházi napok idejére kérte a megnyitó megtartását.

testverv2

A kisvárdai megnyitóhoz hasonlóan Borsi Antal szobrászművész méltatta a tárlat jelentőségét. Beszédében kitért a két város közötti kapcsolatokra, a felvidéki magyarság küldetéstudatának fontosságára, művészi értékeinek gyarapítására és ápolására.

–A baráti beszélgetés alkalmával megállapodás született, hogy az ősz folyamán a felvidéki alkotók kiállításával viszonozzák a Tavaszi Tárlat bemutatkozását – mondta befejezésül Szeregnyi László.

– Vincze Péter –
hirdetés