A Zay-iskola diákjainak színvonalas váci prezentációja

A Zay-iskola diákjainak színvonalas váci prezentációja
Nyíregyháza, Vác – A XXI. Országos Egészségügyi és Szociális Tudományos Diákkonferenciának a Váci Szakképzési Centrum Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont. A konferenciára beérkezett 79 pályázat közül választotta ki a független bíráló bizottság azt a 29 pályaművet, amelyeket előadhattak.


– Nem volt könnyű dolga a bírálóknak, hiszen egészségügyi témában 57, míg szociális témában 22 pályamunka közül kellett választaniuk. Nagyon boldogok voltunk, amikor megtudtuk, hogy iskolánkból 5 pályázat nyerte el a zsűri tetszését – említette Márton Rita 1/15. a ápoló tanuló. Varga Lászlóné tanítványa a sztómazsákos életről tartott előadást. Rajta kívül Lakatos Enikő (12. c) a vérvétel történetével kápráztatta el a bíráló bizottság tagjait (felkészítő tanára Varga Lászlóné), osztálytársa, Kanyó Alexandra a Heine-Medin kórról tartott előadást (felkészítő tanára Kósáné Somogyi Mária), Bíró Anita (1/15. a) ápoló tanuló és Gajdos Vivien (2/14. a) gyakorló ápoló tanuló a daganatos betegség utáni életről osztotta meg gondolatait a hallgatósággal (mindkettejük felkészítő tanára Papp Miklósné), míg Oláh Regina és Nádasdi Renáta 1/15. b ápoló tanulók bemutatták a FIFOT egyesületet, valamint a vakok és gyengén látók életéről számoltak be (felkészítő tanáruk dr. Balázsné Bódi Mária).

– Azért is vártam az eredményhirdetést, mert az volt az utolsó alkalom, hogy iskolám hírnevét öregbíthettem – tette hozzá Márton Rita. – A Végtelen jeligéjű pályamunkámat a zsűri az országos diákkonferencia első helyezettjeként értékelte. Ez nagy megtiszteltetés nekem, már csak azért is, mert a hagyomány szerint így a XXII. Országos Egészségügyi és Szociális Tudományos Diákkonferenciát iskolánk szervezheti meg, amelyre legutóbb 2008-ban volt példa. Iskolánkból Kósa Zsófia és Kósa Andrea 10. b osztályos tanulók pályamunkáját, „A lombikban fogant álmokat” nem mutatták be a konferencián, a szervezők mégis a különleges témaválasztásáért ajándékkal jutalmazta meg őket (felkészítő tanáruk Szabó Elza).

– Izgatottan érkeztünk Vácra. Ezt az érzést a szervezők városnézéssel próbálták oldani, amely során megcsodálhattuk a Duna kanyart, Vác történelmi belvárosát valamint a püspöki palotát is. Meglátogattuk a város egyik nevezetes múzeumát, a Memento Morit, ahol a 18. századi váci emlékeket állították ki. A legnagyobb élmény és megtiszteltetés számunkra az volt, hogy a városháza dísztermében adhattuk elő pályamunkánkat – említette Márton Rita.

KM

Címkék: , ,hirdetés