Adathalászat: több lett a támadások száma

Illusztráció
Illusztráció
Budapest – A Kaspersky Lab adathalász-ellenes rendszere 2018-ban több mint 482 millió alkalommal akadályozta meg csaló weboldalak felkeresését, ami közel duplája a 2017-es számnak, amikor 236 millió ilyen kísérletet blokkolt a rendszer.

Átverések sora

Az elmúlt években már megfigyelhető volt az adathalász-támadások számának növekedése, a 2018-as szám mégis azt jelzi, hogy az említett támadások használata és népszerűsége rohamosan emelkedik. A Kaspersky Lab új jelentése, a Spam és adathalászat 2018-ban ezeket a trendeket mutatja be. Az adathalászat a pszichológiai manipulációs támadások legrugalmasabb típusa, mivel sokféleképpen álcázható és különböző célokra használható.

Egy adathalászoldalhoz elég egy megbízható weboldal másolatát létrehozni, majd odacsalogatni a gyanútlan felhasználókat, és rávenni őket, hogy adják meg személyes adataikat. Az ilyen információk gyakran tartalmaznak pénzügyi hitelesítő információkat, például bankszámlához tartozó jelszót, bankkártyaadatokat, vagy a közösségi médiafiókokhoz tartozó hitelesítő adatokat.

ÉKN


Debrecen - Újra csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, hamis elektronikus levélben – adó-visszatérítésre hivatkozva – próbálnak személyes ügyféladatokat megszerezni. Az illetéktelenek e-mailjei általában egy hivatkozást tartalmaznak, melyre kattintva a NAV honlapjára hasonlító, á...

Illusztráció
Budapest - Adathalászattal kapcsolatban fordultak tavaly a leggyakrabban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Internet Hotline jogsegélyszolgálatához (IH) - mondta Takách-Batta Zsuzsanna, a hatóság kommunikációs igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán. Az igazgató el...
hirdetés