Ádáz harc a vad kórral

Elpuffogtatott frázis, de kőkeményen igaz: az egészség mindennél fontosabb! Lehetsz kőgazdag, basáskodhatsz emberek felett, ha a test nem úgy működik, ahogy kellene, minden haszon és erény átértékelődik. Légy fitt, csattanj ki az erőtől, törekedj az optimális életmódra! Akinek ideje, kedve, akaratossága engedi, ép testével megalapozza a jövőjét. Ami erre rakódik, az bónusz, prémium. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Akkor van baj, amennyiben a ház kívül szépnek látszik, de a fundamentum ingatag, a tartószerkezet pedig recseg-ropog. Sajnos, sok az elesett honfitárs, akiről nem tudunk, és az arctalanság homályában vívják meg napi csatájukat a túlélésért. Vannak viszont, akik felvállalják, hogy sérültek, de szeretnének az épekhez hasonló életet élni. Folyamatosan úgy ébrednek: az aktuális nap újabb harc, és ha legyőzik a kór újratermelődő támadását, másnap is lesz lehetőségük a küzdelemre. És ez így megy, amíg forog a Föld, ők pedig eggyé válva a betegségükkel, beletörődve a megmásíthatatlanba, roppant akaratosan összeszorítják a fogukat, és mennek előre a saját rögös útjukon.
A Tiszabercelen élő, Ibrányban tanuló Bence kimutatva öt éve él együtt az agydaganattal. Háromszor műtötték, ám nem nyugodhat meg, speciális gyógyszerek biztosítják neki az életfeltételeket. A helyzetéhez képest vidám, végtelenül türelmes, az iskolában kitűnő gyermek álma valóra vált, találkozhatott kedvencével, a válogatottsági rekorder, szürke mackónadrágos Király Gáborral. Megsüvegelendő a hálóőr embersége, barátságos hozzáállása, mellyel fontos érzelmi impulzusokat juttatott Bence lelkébe, ez pedig tovább acélosíthatja a kitartásfaktorát. Egészséges önbizalommal kelhet fel, hogy folytassa a szédületes tusáját. Ami agyban dől el. Tiszteletre méltó hétköznapi hős ő, főhajtás előtte, elismerés ápolóinak, segítőinek. Nagy vagy, kis Bence!

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés