Adomány és felújítás a kisvárdai kórházban

A röntgenkészülék ünnepélyes átadásának pillanata – középen világoskék ingben Joseph Schmid
A röntgenkészülék ünnepélyes átadásának pillanata – középen világoskék ingben Joseph Schmid - © Fotó: kórház
Kisvárda – Mozgalmas napok állnak a kisvárdai kórház mögött, fontos események történtek az intézményben az elmúlt héten.

Joseph Schmid, a Szent György Lovagrend passaui vezetője hosszú évek óta hoz Magyarországra és megyénkbe adományokat: kórházi ágyakat, gépeket, eszközöket, felszereléseket ad át nemcsak az egészségügyi intézményeknek, hanem szociális-gondozási központoknak is.

Röntgen az ágy mellett

– Dr. Seszták Miklós kormánybiztos révén ismerkedtünk meg Joseph Schmiddel és pár nappal ezelőtt egy mobil röntgenkészüléket adományozott a kórházunknak – mondta lapunk érdeklődésére Hegyi Henrik főigazgató. – Ez nagyon fontos a betegellátásban, hiszen az olyan fekvőbetegeket, akiket nem lehet, vagy nem szívesen mozgatunk azért, hogy a röntgen elkészüljön, ezzel a géppel az ágy mellett készíthető el a felvétel. Az első adományt szeptemberben újabb követi, a kórházunk 35 fekvőbeteg ágyat kap akkor – említette a főigazgató.

Megtartott munkahelyek

– Az intézmény mosodájának eszközparkja – mosó-, szárító- és vasalógépek – az elmúlt 30 évben teljesen elhasználódott, azonban egy sikeres Emmi pályázatnak köszönhetően 100 millió forintot nyertünk ezek cseréjére. Ezt az összeget saját erőből egészítettük ki több mint 40 millió forinttal, a mosodánkat a későbbiekben nem kell külső vállalkozásnak kiadnunk, nem fog emelkedni a szolgáltatás költsége, és sikerül hosszútávon megtartanunk itt helyben 22 munkahelyet – sorolta Hegyi Henrik, s megjegyezte: a fejlesztések tovább folytatódhatnak, mert hamarosan döntenek arról a határon átnyúló pályázatról, mely a labor teljes megújítását, a gépek cseréjét és épületfelújítást tesz majd lehetővé Kisvárdán.

BM
hirdetés