Sport

2016.09.22. 08:49

Hintába ültette a cigándi védőket

Baktalórántháza - A baktai csapat, de különösen Marics Gábor számára emlékezetes lesz a bravúros továbbjutás a labdarúgó Magyar Kupában.

Baktalórántháza - A baktai csapat, de különösen Marics Gábor számára emlékezetes lesz a bravúros továbbjutás a labdarúgó Magyar Kupában.

A százéves baktalórántházi futballtörténelem nagy sikereiről a klubházban kihelyezett fotókkal és korabeli újságcikkekkel emlékeznek a helyiek, bajnoki címekkel, a Magyar Kupában aratott emlékezetes győzelmekkel. Utóbbiak közé jól illeszkedik majd a szerdai mérkőzés, amelyen a megyei I. osztályban szereplő hazai csapat nagy fordulatok után végzett 4–4-es döntetlenre az NB II-es Cigánddal, majd a tizenegyesrúgásokat követően kiharcolta a legjobb 64 közé jutást.

A baktai csapaton belül különösen emlékezetes lesz a mérkőzés Marics Gábor számára, aki amellett, hogy három gólt szerzett (valójában négyet, hiszen a tizenegyespárbajban is értékesítette a maga kísérletét), tarthatatlannak bizonyult. 2–1-es állásnál például olyan cselsorozatot mutatott be, hogy a hintába ültetett cigándi védő talán még mindig szédül a sok pörgéstől, illetve volt egy 35 méteres fölé szálló kapura emelése, a kapus által védett fejese és a hosszabbításban is egy nagy lehetősége.

– Csak legszebb álmainkban gondoltuk volna, hogy ilyen jól alakul majd ez a mérkőzés, de most nagyon boldogok vagyunk – mondta a lefújást követően Marics Gábor. – Az első és második gólom előtt egyaránt nagyszerű kiugratást kaptam Murguly Csabitól, a ziccereket pedig sikerült értékesítenem. A harmadik gólom a tizenegyes volt, aztán a szétlövés során is betaláltam. Én voltam az ötödik rúgó, bízva abban, hogy hátha arra a lövésre marad a döntés, de annak is nagyon örülök, hogy Szabó Róbert találata jelentette a továbbjutásunkat. Voltak kimaradt helyzeteim is, az első félidőben a cselek utáni befejezés során eltörtem a labdát, a hosszabbításban pedig már nagyon fáradt voltam, nem tudtam jó döntést hozni.

A legjobb 64 között olyan ellenfelet is kaphat a kiscsapat, amely ellen reális esélye is lehet a továbbjutásra, és kifoghat nagy halat is. Melyik lenne a jobb?

– Egyértelműen azt szeretném, ha NB I-es csapat ellen játszhatnánk ~ fogalmazta meg a vágyait Marics Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!