Advent vásárral, zenével Kisvárdán

Akt.:
Kis karácsonyi angyalkák a színpadon, a szülők bizonyosan így tekintettek rájuk
Kis karácsonyi angyalkák a színpadon, a szülők bizonyosan így tekintettek rájuk - © Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Lélekemelő programok emelték az ünnepvárás hangulatát Kisvárdán.


Különleges karácsonyi kavalkáddal kedveskedett az idén Kisvárda önkormányzata a város lakóinak. A december 13-án polgármesteri köszöntővel, egyházi áldással és közös imával nyíló kilencedik karácsonyi forgatag színpada helyet adott Kisvárda szinte valamennyi kisdiákjának, óvodásának, művészeti csoportjának. Már advent első vasárnapján ajándékeső „hullott”, ugyanis Leleszi Tibor polgármester több tucat óriás ajándékcsomagot ajándékozott a bölcsődés és óvodás csoportoknak a városháza előtti sétálóutcában.

Világpremier zenével

A civil házban forró teával és szaloncukorral kedveskedtek a megjelenteknek a Jótékony Nőegylet és a Kisvárdai Görögkatolikus Karitász önkéntesei. December 14-én régi muzsika csendült a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Galilea Háztemplomában, fellépett ezen az estén a vásárosnaményi Bereg Brass Kvartett. Másnap, 15 és 18 órától a Kisvárdai Fesztiválkórus és a Miskolci Szimfonikus Zenekar közös, ötödik karácsonyi koncertje csalogatta a közönséget a Művészetek Háza színpada elé.

A világpremier teljes bevételét az idősek és nagycsaládosok, valamint a szociálisan rászorulók karácsonyi ajándékozására fordítják.

Végül már csak a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola és a DuoArt Alapfokú Művészeti Iskola ingyenes karácsonyi hangversenye van hátra december 19-én 17 órától, a művészeti iskolák növendékeinek és tanárainak a közös zenélése a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium dísztermében kap helyet.

KM
hirdetés