Adventi hangolódás Kisvárdán

Adventi hangolódás Kisvárdán
© Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – December 3–án délután három órakor az I. Kisvárdai Mézeskalács Kiállítás megnyitásával a Konferencia Központban, a város polgármestere Leleszi Tibor nyitja meg, kezdődik és december 24–én nyolc órakor a negyedik adventi gyertya meggyújtásával, s az azt követő a római katolikus templomban szentmisével zárul Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán az immár nyolcadik alkalommal megrendezendő Karácsonyi Kavalkád.

Ezt követően délután négy órakor /minden gyertya meggyújtása délután négy órakor/ lesz az első adventi gyertya gyújtása a város adventi koszorúján a sétáló utcában. Az első gyertyát Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere gyújtja meg. Ez alkalommal a Református Egyházközség és a Várday Kata Református Általános Iskola és Gimnázium tanulói adnak ünnepi műsort. A könyvtár és a római katolikus templom közötti kerítésnél pedig a Betlehemi jászol lesz látható.

Adventet köszöntik a Galilei Háztemplomban is, délután négy órától, ahol Endreffy Attila orgonista műsora és Deák József versbarát versmondásával köszöntik az ünnepi várakozást.

Óvodák és iskolák bemutatói, sztárvendég

A Sétáló utcában a Városháza előtt / a főtéren/ felállított színpadon a Karácsonyi Kavalkád elnevezésű rendezvény a Város Önkormányzatának és a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házának rendezésében a színes és változatos programot adó eseménysorozat. A városháza előtti Adventi koszorú négy gyertyája mellett Sétáló utca pazarul feldíszített városi díszkivilágítással várja a délutáni programok látogatóit a VIII. Karácsonyi Kavalkád.

Három napon, december 3–án, 4–én és 5–én fogadja vendégeit, a gyerekeket és a szülőket, a Mikulásház és a Mikulásgyár mely várja az adakozókat. A Mikulásház mikulása pedig szaloncukrot oszt az őt meglátogatóknak. December 9–én, ünnepi előkészületeket segítő játszóház lesz a Művészetek Házában, majd fél tizenkettőkor érkeznek meg a Motoros Mikulások a Városháza elé.

A második adventi gyertya meggyújtása december 10–én délután négy órakor lesz, a Római Katolikus Egyházközség közös imájával kezdődően, amit a Szent László Katolikus Gimnázium? Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanulóinak ünnepi műsora követ. A sétáló utca nagyszínpadán december 13–án a GARAGULYA Gólyalábasok: Magyar karácsony címmel tartandó ünnepi műsora 15 órakor kezdődik.

Az ünnepi megnyitó műsor előtt, melyen a város óvodásainak zenés műsorát láthatják az érdeklődők, Leleszi Tibor a város polgármestere mond ünnepi köszöntőt, amit ökumenikus egyházi köszöntő követ.

A sétáló utcában 13–ától 23–ig kirakodóvásár is várja a város és a környező települések lakóit. A faházakban forró ételek, italok, kézműves és egyéb dísz– és ajándéktárgyak között lehet majd válogatni. A Civilház 13–ától 22–ig vendéglátással várja a látogatókat.

Programok minden nap 16 órától

December 14–én a Szent László Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda, míg másnap, pénteken a Bessenyei György Gimnázium tanulóinak ünnepi műsorát láthatják az érdeklődők. Szombaton, 16–án, délelőtt tíz órától egy órás műsorral szórakoztatja a közönségét a Dongó együttes: Hópelyhek tánca műsorával. Délután három és hat órától a Kisvárdai Fesztiválkórus és a MÁV Szimfonikusok immár negyedik Karácsonyi koncertje lesz a Művészetek Háza színháztermében.

Advent harmadik vasárnapján, harmadik gyertya meggyújtását követően a Görög katolikus Egyházközség, a Szent György Görög katolikus Általános Iskola tanulói, pedagógusai és az Angyalkert Óvoda növendékeinek műsora lesz. Et követően öt órától a már hagyományos fáklyás kántálós körmenet a görög katolikus templomig tart, ahol zenés verses műsorral zárul a harmadik adventi vasárnap.

Az ezt követő héten is változatos program várja az érdeklődőket a sétálóutcában s a nagyszínpadon, a programok délután négy órakor kezdődnek. Hétfőn a Teichmann Vilmos Általános Iskola, kedden a Somogyi Rezső Általános Iskola, szerdán a Vári Emil Általános iskola tanulóinak ünnepi zenés műsora lesz. E napon 17 órától a Zeneiskola Dísztermében a tanoda tanulóinak Karácsonyi koncertjére várják az érdeklődőket. Este hét órától a Művészetek Háza színpadán újráznak a DoktoRock, zenés produkciójukkal az, Anconai szerelmesekkel. Csütörtökön délután négy órától a Szent György Görög katolikus Általános Iskola tanulói Betlehemes játékot mutatnak be a sétáló utca nagyszínpadán. Pénteken, a sétáló utcai nagyszínpadon fél egytől a FOURTISSIMO együttes zenés szórakoztató műsorára várják a gyerekeket és szüleiket.

Advent negyedik napján, szenteste, a negyedik gyertyát reggel 8 órakor gyújtják meg Kisvárdán. A gyertyagyújtást követően fél kilenctől szentmise lesz a római katolikus templomban.

– Vincze Péter –

Címkék: ,hirdetés