Már elfogyasztottuk a bolygó ez évi erőforrásait

2019.07.30. 10:19

A túlfogyasztás napja

Le kell cserélnünk azokat a szokásainkat, amelyek miatt feléljük a bolygó erőforrásait.

A Föld erőtartalékai végesek

Kezdjük a rosszal: mára elfogyasztottuk a bolygó ez évi erőforrásait – olvashattuk tegnap, a túlfogyasztás napján a Nyíregyházi Kosár Közösség közösségi oldalán. Ezt írták: „elfogyasztottuk azt a mennyiséget, ami minden évben megújuló módon rendelkezésre áll. Az idén megint korábbra esett ez a nap, mint tavaly. Holnaptól az évmilliók alatt felhalmozott vagyont éljük fel. Azt, amelyik minden évben előállítja ezeket az úgynevezett természeti erőforrásokat, vagyis ivóvizet, ételt, alapanyagokat, energiát. És hamarosan eljön az a pillanat, amikor a vagyon olyan mértékben csökken le, ami megszünteti a fogyasztás lehetőségét”.

A Nyíregyházi Kosár Közösség szerint le kell cserélnünk azokat a szokásainkat, amelyek miatt feléljük a bolygó erőforrásait. Azaz ne a messze földről utaztatott élelmiszereket vásároljuk, hanem a helyit, újrahasználható csomagolást használjunk, erősítsük meg a közösségi tudásunkat és támogassuk a környezettudatos mezőgazdaságot – írják a közösségi oldalukon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában