Adventtől karácsonyig a fehérgyarmati refiben

Adventtől karácsonyig a fehérgyarmati refiben
© A fehérgyarmati Református Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai lelkesen készítették az idei adventi koszorút | Fotó: Varga László
Fehérgyarmat – A fehérgyarmati Református Kölcsey Ferenc Általános Iskola mindennapjait a készülődés, a várakozás izgalma, öröme járja át.


– Már napokkal ezelőtt feldíszítettük a tantermeket, az ablakokat, az aulát, ezzel is ráhangolódva a négyhetes időszakra. A tartalmas, mozgalmas programok mellett a közös lelki elcsendesedés is fontos számunkra. A karácsonyi ünnepkör programjai a diákpresbitérium szervezésében, a felnőtt vezetők és a nevelők segítségével valósulnak meg – mondta el Varga László igazgató, aki kiemelte, hogy a november 28-i technikai foglalkozáson adventi koszorúkat is készítettek a tanulók.

A fehérgyarmati Református Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai lelkesen készítették az idei adventi koszorút | Fotó: Varga László A fehérgyarmati Református Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai lelkesen készítették az idei adventi koszorút | Fotó: Varga László ©

– Erre az alkalomra meghívtuk nagycsoportos óvodásainkat is. Felsős tanulóink karácsonyi angyalokat, karácsonyi figurákat festettek, mert az idén ezekkel fogjuk a feldíszíteni a közös karácsonyfánkat. Rövid műsor keretében megemlékeztünk adventről, meggyújtottuk az első gyertyát a bejárat melletti nagy koszorúnkon – tette hozzá Máncsné Horváth Katalin igazgatóhelyettes.

December 6-án reggel pedig meggyújtották a második gyertyát is az iskola diákjai az adventi koszorún: a közös csendes percek után énekekkel, versekkel, és műsorral várták a Mikulást, és persze továbbra is lelkesen készülnek karácsony ünnepére a fehérgyarmati refisek.

– Széles Szabolcs –
hirdetés