Agrárkamarai választás: a MOSZ is állít listát

Akt.:
Nyíregyháza – A 2013-as agrárkamarai választásokon csak a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) listájára szavazhattak az arra jogosultak, az idei voksoláson már a MOSZ (Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége) listájára is lehet „ikszelni”. Utóbbi szervezet megyei elnöke pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: változást sürgetnek a kamarai vezetésben.

– Arra biztatunk minden választásra jogosult agrárkamarai tagot, hogy jöjjön el a november 3-ai voksolásra. Ha nekünk szavaznak bizalmat, mi javaslatot tennénk a kötelező kamarai tagdíj megszüntetésére, a jelenlegi útdíjrendszert pedig felülvizsgálnánk, hiszen az nonszensz, hogy egy gazda a fővárosba 50 ezer forint pluszköltséggel tudja felvinni a két tonna almáját – fogalmazott Gulácsi Mihály.

Demendi László volt országgyűlési képviselő, a szervezet megyei elnökjelöltje hozzátette: szeretnék a megyei falugazdász-hálózatot kibővíteni, illetve nagyobb hangsúlyt fektetnének a szaktanácsadói rendszerre. – Vissza kívánjuk adni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezeteinek önállóságát – hangsúlyozta Demendi László.
hirdetés