Ágyában végeztek a szakadár vezér merénylőjével – levágták a fejét

Nyikolaj Minyina a luhanszki elnök háta mögött
Nyikolaj Minyina a luhanszki elnök háta mögött
Ukrajna – Levágott fejjel találták meg luhanszki házában Nyikolaj Minyinát, aki feltételezhetően az Igor Plotnyickij elleni múlt heti merénylet egyik szervezője volt.

Minyina korábban az úgynevezett Luhanszki Népköztársaság (LNR) elnökének legnagyobb vetélytársa, Pavlo Gyomov kozák atamánnak volt a jobb keze. Gyomov, akit decemberben likvidáltak a saját emberei, rengeteg kompromittáló anyaggal rendelkezett Plotnyickijról. Halála óta ezek az akták a ma éjjel meggyilkolt Nyikolaj Minyina birtokában voltak – adta hírül a hvylya.net.

Közismert – írja az Ukrinform –, hogy az oroszbarát szakadár köztársaságokban a kezdetek óta éles belső harcok folynak a hatalom birtoklásáért, illetve a dél-oroszországi bűnözői körökkel folytatott illegális drog-, fegyver- és emberkereskedelem irányításáért. Igor Plotnyickij elnöki gépkocsiját a múlt szombaton robbantották fel egy az út szélén elhelyezett távirányításos pokolgéppel.

A luhanszki szakadárok vezérének a saját közleményei szerint nem esett baja a merénylet során. Ám azóta sem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Meg nem nevezett források szerint súlyos lép- és májkárosodást szenvedett, és jelenleg egy rosztovi kórházban kezelik.

– Palkó István –
hirdetés