Ahány Gara, annyi győzelem

Marjanovics Annamária vette el az eddigi éllovas százszázalékos mérlegét
Marjanovics Annamária vette el az eddigi éllovas százszázalékos mérlegét - © Fotó: Sipeki Péter
Mándok – A mándoki Forgách-kastélyban az országos női sakkbajnokság harmadik fordulóját rendezték szerdán.

A nap rangadójává nőtte ki magát a két forduló után egyedüli százszázalékos Havanecz Bianka és a másfél ponttal álló Marjanovics Annamária partija a mándoki országos női bajnokság harmadik játéknapján. A felek ennek megfelelő nagy küzdelmet vívtak, és bár Havanecz a végén időzavarba került, a 60. lépés után kiegyeztek a döntetlenben.

Ezt kihasználva a világossal győztes Gara Anita holtversenyben fellépett az élre. A nap legrövidebb partija során Papp Petra és Terbe Julianna gyorsan kiegyezett a remiben, Gara Tícia és a Göcző Melinda viszont több mint öt órán át nyüstölte egymást, mindketten nyerhettek volna, végül a világossal játszó, a torna legmagasabb értékszámmal rendelkező játékosa kerekedett felül a 78. lépésben – először nyerve a bajnokság során, míg Göcző továbbra is pont nélkül áll.

Országos női bajnokság

Mándok, 3. forduló

Eredmények: Havanecz Bianka (Aquaprofit Nagykanizsa, 2242 Élő-pont)–Marjanovics Annamária (Kőbánya SC, 2193) 0.5:0.5, Papp Petra (Budapesti Titánok, 2327)–Terbe Julianna (MTK, 2193) 0.5:0.5, Gara Anita (Pénzügyőr SE, 2342)–Szente-Varga Fruzsina (Atomerőmű SE Paks, 2156) 1:0, Gara Tícia (Aquaprofit Nagykanizsa, 2359)–Göcző Melinda (Viadukt SE, 2200) 1:0.
Az állás: 1. Havanecz, Gara A. 2,5-2,5, 3. Marjanovics 2, 4. Papp P., Gara T. 1,5-1.5, 6. Szente-Varga, Terbe 1, 8. Göcző 0.

Címkék: , ,


További hírek a Sport - Sakk kategóriából






hirdetés