Ahogy remélték, biztosan jutottak tovább

Kisvárda – Végig vezetett a Kisvárda Master Good SE a Kecskemét elleni kézilabda Magyar Kupa-mérkőzésen.

Nemcsak melegített, hanem a kezdő csapatban is helyet kapott Triscsuk Krisztina, vagyis a Kisvárda Master Good SE világbajnoki kerettag átlövőjének nem volt olyan súlyos a szombati, Siófok elleni bajnoki mérkőzésen elszenvedett sérülése, hogy ne juthatott volna lehetőséghez a Kecskemét elleni szerdai, szintén otthoni kupameccsen.

Az első támadások azonban nem a tavalyi gólkirálynőről és egyáltalán az átlövőkről, hanem a szélsőkről szóltak. A Siófok ellen hiányolhattuk az olyan jellegű támadásbefejezéseket, amelyekkel most Samira Rocha és főleg Orbán Adrienn előrukkolt. A magyar válogatott jobbszélső gyorsan eljutott négy gólig, majd pihenőt kapott Mátéfi Eszter szakmai igazgatótól, miként a szintén négy találatnál tartó beállós, Vesna Milanovic-Litre is.
A Kecskemét kezdettől fogva a kapusa lehozatala mellett, vagyis emberelőnyben támadott, többször meg is tudták játszani a beállóst, a jobb szélről pedig Varga Nikolett tüzelt változatosan, így tapadt a házigazdára az élvonal újonca. Az első félidő hajráját aztán megnyomta a házigazda, és ötgólos előnyhöz jutott.

A kapuban Jekatyerina Dzsukeva kapus további jó formájáról árulkodott az az adat, hogy a hazaiak a második félidő elején 9 perce 25 másodpercig egyetlen gólt sem kaptak, mialatt 20–11-re léptek meg. Közben megszületett a várdaiak első kispadról érkező gólja Dudás Georgina jóvoltából, a folytatásban pedig hét-kilenc gól között vándorolt a különbség, és végül nyolc találattal állt meg a számláló – biztosan jutott a következő fordulóba a KKC.

Magyar Kupa: női, 3. forduló

Kisvárda Master Good SE–Kecskeméti NKSE 27–19 (16–11)

Kisvárda, 900 néző, v.: Nagy F., Túróczy.

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 4, Hakunova 1, Radojevics 4/1, Milanovic-Litre 4, Triscsuk 7/2, Rocha 4. Csere: Triffa, Balog J. (kapusok), Karacs, Dmitrovics 1, Szabó V. Katona F., Umanec, Tarjányi 1, Dudás G. 1. Szakmai igazgató: Mátéfi Eszter.

Kecskemét: Risovics – Varga N. 2, Kovács K. 2, Karalyos, Deáki 3, Kaiser 3, Szabó E. 1. Csere: Pusztai (kapus), Kucerová 2/1, Gulya 2, Aron 2/1, Tóth L., Fauszt 1, Horváth D., Orell 1. Edző: Marosán György.

Az eredmény alakulása, 5. perc: 0–0, 11.: 4–1, 17.: 6–5, 23.: 12–8, 25.: 15–9, 39.: 20–11, 45.: 21–14, 25.: 25–17.

Kiállítások: 2, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 6/2.

Mesterszemmel

Dévényi János másodedző: – A technikai hibák száma az eget verdeste ezen a mérkőzésen, de végig uraltuk a meccset, és a legfontosabb, hogy továbbjutottunk.

Marosán György: – Nagyon komoly alsóházi rangadókat játszottunk az utóbbi időben, emiatt fáradtak voltunk, rossz döntéseket hoztunk, ráadásul nagyon komoly riválissal találkoztunk.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés