Ahol életre kel az éjszaka

Klímatizált védett teremben rendezik a Munkácsy kiállítás képeit a szakemberek, a szombati megnyitó előtt, amikor a látogatókat óránkénti tárlatvezetéssel fogadják a Jósa András Múzeumban.
Klímatizált védett teremben rendezik a Munkácsy kiállítás képeit a szakemberek, a szombati megnyitó előtt, amikor a látogatókat óránkénti tárlatvezetéssel fogadják a Jósa András Múzeumban. - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Bőséges és tartalmas programkossárral csalogatják a közönséget a múzeumok éjszakáján.

Nyíregyháza. – A június 23-ról 24-re virradó éjszaka nem csupán a nyári napforduló és a Szent Iván-nap estéje, hanem a múzeumok ünnepe is, amit egy francia példa nyomán hazánkban 2003 óta ünneplünk. Örömmel vettük, hogy az idei rendezvény szorosan kapcsolódik a családok évéhez, hiszen a család az egyik legfontosabb olyan alapegység, amelyet egy múzeum is igyekszik minél gyakrabban megszólítani – ezekkel a szavakkal irányította rá a figyelmet tegnap a 150 esztendős Jósa András Múzeum soron következő hétvégi rendezvénynére az intézmény igazgatóhelyettese, L. Nagy Márta. Mindezt azzal az ígérettel toldotta meg, hogy a szombaton tartandó múzeumok éjszakáján – kortól függetlenül a család minden tagja találhat majd magának kedvére való programot este 18 és hajnali 2 óra között.

A rendezvény legfőbb attrakciója természetesen a szintén szombaton nyíló Munkácsy 50 időszaki kiállítás lesz, s a legtöbb műsorelem is a rendkívüli tárlat köré szerveződik majd. A részletekről a keddi sajtótájékoztatón már Román Ágnes múzeumpedagógus beszélt, az országos programsorozat idei szlogenjével vetítve előre, hogy ez lesz az az éjszaka, amikor minden életre kel.

dsc_3624

A rendezvényhez a Vízügyi Gyűjtemény gyermekprogrammal és kiállítással, a Magyar Nemzeti Levéltár megyei levéltára pedig egy levéltári délutánnal csatlakozott.
A múzeumok éjszakájának parádéjából a Kállay Gyűjtemény se szeretne kimaradni. Ott 17 órakor nyitnak kapukat, s nem csak a Nyírvíz palota második emeletére, de a belső udvar színpadához is várják a vendégeket.

Aki pedig nem tud a sokféle ajánlatból választani, ne búslakodjon, ugyanis ugyanazzal a karszalaggal mindkét múzeumi helyszínen szívesen fogadják.

KM
hirdetés