Ahol több az igazolt horgász, mint a focista

Horgászás közben a holland fiatalok
Horgászás közben a holland fiatalok - © Fotó: Pusztai Sándo
Nyíregyháza – Egy hétig megyénkben töltötték gyakorlati idejüket holland középiskolások a közelmúltban. Zwolléből 20 diák és 3 tanár érkezett a Groene Welle tanintézetből, köszönhetően a jó kapcsolatnak, amit a Lippai János Szakközépiskola és Szakiskolával ápolnak.

A program részeként az egyik nap Kemecse határában a Szabolcs Halászati Kft. tavánál ismerkedtek a horgászattal. Mint azt a holland diákok egyik tanárától, Roelof Schnuttól megtudtuk, a legnépszerűbb sportág Hollandiában a sporthorgászat.
Amíg a focinak 1 millió ­igazolt játékosa van, a horgászok tábora 200 ezerrel nagyobb. A horgászat sok mindenben eltér az ittenitől. Például a halakat zárt rendszerekben nevelik, és úgy telepítik ki, míg nálunk nagy tavak vannak, Hollandiában jóval kisebb vizeket hasznosítanak. Akinek van egy tava, azon horgásztat. Az is eltérés, hogy hazánkban a kifogott zsákmányt elkészítik és megeszik, a hollandok lefotózzák, és azonnal visszaengedik a vízbe. Nagy figyelmet fordí­tanak a környezet védelmére is.

KM-PS
hirdetés