Jubiláltak az ajaki tűzoltók

Az ajaki nagy csapat
Az ajaki nagy csapat - © Fotó: katasztrófavédelem
Ajak – Közel fél évszázada vigyázza Ajak tűzbiztonságát a helyi tűzoltó egyesület.


A napokban tartotta alapításának 95., újjászervezése 10. éves évfordulóját az Ajaki Tűzoltó Egyesület. A dupla jubileumot két programmal ünnepelték, ahol a meghívottakon túl az érdeklődő helyi lakosságot is megvendégelték.

Elsőként a Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltó-alakulat és a Nagybajomi Tűzoltó Egyesület mérte össze erejét a helyi önkéntesekkel, sikeresen végrehajtva a feladatokat. A program második részében ünnepi állománygyűlést tartottak a művelődési házban, illetve ezt megelőzően a Területi Tűzmegelőzési Bizottság a helyi Katolikus Karitász szervezetén keresztül két füstjelző készüléket adományozott két rászoruló helyi lakosnak.

Visszatekintettek a múltba

A folytatásban a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Papp Zoltán tűzoltó alezredes, valamint Rubóczki Zoltán, az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnoka ellátta kézjegyével az együttműködési megállapodást. Ajak képviselő-testülete és lakossága nevében Kerekes Miklós polgármester köszöntötte a megjelenteket, elismerte az egyesület eddigi munkáját, és méltatta az ­elért eredményeket. Kiemelte, hogy a település legnagyobb múlttal rendelkező civil szervezete a szakmai feladatok elvégzésén túl rendszeresen részt vesz a település életében fontos események ­szervezésében, lebonyolításában.

Az ünnepi gondolatok után, Leskovics Zoltán a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetői állománya nevében megköszönte az egyesület szakmai munkáját, majd tájékoztatót tartott.

Az elismerések átadása előtt Rubóczki Zoltán parancsnok tartott beszámolót az egyesület történelméről. Tíz éves szolgálati érmet kaptak az újjászervezésben résztvevők és az azóta is aktívak. A közgyűlés „Tiszteletbeli elnök” címet adományozott Kerekes Miklós polgármesternek. Dombrády László nyugállományú tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnöke mindezt egy ajándéktárggyal is megtoldotta, majd tűzoltó dísztőrt adományozott Rubóczki Zoltán parancsnoknak.

KMAjak.
SZON.HU


hirdetés