Ajakon az értékek találkoznak

Ajakon az értékek találkoznak
Kisvárda – „Ajakon az értékek találkoznak”: e jelmondat keretében jöhetett létre immár harmadik alkalommal az Ajaki Művészeti Tábor is, mely egyik legújabb értékünk – mondta többek között a kiállításon megjelenteket üdvözölve, Kerekes Miklós Ajak polgármestere.

A Kisvárdai Városi Könyvtár, az Ajaki Általános Művelődési Központ közös rendezésében nyitotta meg Csorba István Kadosa festőművész, a Magyar Kultúra lovagja, a III. Ajaki Művészeti Alkotótábor alkotását bemutató kiállítást, szeptember 22–én (szerdán) délután Kisvárdán a Városi Könyvtárban. A kiállítás megnyitóján közreműködött az Ajaki Pántlikás Népdalkör.


A képzőművészet varázslatos világa

– Az alkotótáborban egymással együtt dolgoztak a művészekkel a helyi tehetséges művészpalánták is, akik effajta tevékenységükkel belekóstolhattak a képzőművészet varázslatos világába. Az ott készült és itt látható alkotásokat Ajak ihlette. Az alkotások hűen tükrözik a település jelmondatát. Az értékek valóban találkoztak, és hozzájárultak ahhoz, hogy Ajak értékeit még jobban bemutathassák, mely egy kis apró gyöngyszeme az egyetemes magyar kultúrának is. A kiállítandó képek tükrözik, hogy „Ajak, ahol az értékek találkoznak”, hiszen ez az Ajakiaké, róluk szól, s mindannyian benne vannak – mondta Csorba István Kadosa, a tábor művészeti vezetője.

Vincze Péter –
hirdetés