Helyi közélet

2016.08.11. 09:28

Amatőr Színjátszó Találkozó Csengerben

Csenger - Csengerbe Eszenyi Sándor iskolaigazgató vezetésével, aki Eszenyi Enikő nagypapája, már működött amatőr színjátszó társulat az 1950-es években. S városunk szülötte a kiváló színművésznő Eszenyi Enikő, aki már fiatalon olyan szerepeket játszott el, mint a Szent Johanna és a Lady Macbeth.

Csenger - Csengerbe Eszenyi Sándor iskolaigazgató vezetésével, aki Eszenyi Enikő nagypapája, már működött amatőr színjátszó társulat az 1950-es években. S városunk szülötte a kiváló színművésznő Eszenyi Enikő, aki már fiatalon olyan szerepeket játszott el, mint a Szent Johanna és a Lady Macbeth. A színjátszó csoportoknak egy ilyen találkozó lehetőséget ad arra, hogy kilépjenek a világot jelentő pódiumra és egyben bizonyítsák tehetségüket, valamint megmutassanak egymásnak és a közönségnek önmagukról és a világról valami fontosnak érzett gondolatot.

Az itt fellépők talán a legfontosabbat tudják: az igazi játék sosem elválaszt, hanem összeköt bennünket embertársainkkal. A művelődési központ szervezésében megvalósuló rendezvényen fellépett a Lenszirom Színház és Módszertani Műhely társulata Nyírbátorból, a Kolibri Alapfokú Művészeti Iskola növendékei Porcsalmáról,a Csengeri Ifjúsági Egyesület drámacsoportja és a Szivárvány Színház. A városban első alkalommal, 2016 augusztus 5.-én megrendezésre kerülő találkozó minden résztvevője közösen osztozott a színpadra lépő tehetséges színjátszók felemelő előadásaiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában