Ajándékba készült a dadai betlehem

Ajándék lett Boncsér Árpád szobrászművész alkotása
Ajándék lett Boncsér Árpád szobrászművész alkotása
Tiszadada – Nyolc éve rendezik már az Adventi Szombatok Dadán címet viselő fesztivált Tiszadadán, s az idén sem maradt el a programsorozat.

Régi álom vált valóra

Az elmúlt szombaton a vendégek és a szervezők feldíszítették a község óriás adventi koszorúját, majd megtekintették a negyedik osztályos tanulók ünnepi előadását. Már sötétedett, amikor a főtéren felgyulladtak az ünnep fényei és megkezdődött a „Magyar betlehem” címet viselő, közel életnagyságú szoborcsoport ünnepélyes felavatása. A műalkotást ingyen készítette el a község számára a Holló László-díjas szobrászművész, Boncsér Árpád. Az avatási ceremónián Mizser Zsolt polgármester méltatta a művészt és műveit. Mint mondta, régi álma vált valóra a községnek. A megváltó érkezését és annak örömét megtestesítő műalkotás nem csak az advent idején állja meg a helyét a főtéri „istállóban”, de az ünnep elmúltával is reprezentálja majd magyarságunkat, értékeinket, múltunkat és hagyományainkat önálló kiállítási tárgyként a későbbi helyén. Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő elismeréssel beszélt az alkotásról, amelyet Fazakas Alpár lelkipásztor és Földes Gábor katolikus plébános szentelt meg.

Az ünnepségen és a gyertyagyújtáskor is énekelt a Pro Musica Leánykar, amely aztán a református templomban hangversenyt adott Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével. A leánykar lélekemelő hangja nem csak a templomot, de a szíveket és a lelkeket is szeretettel töltötte meg. Folyamatosan érkeznek a felajánlások is, az adományból defibrillátora lesz Tiszadadának.

KM
hirdetés