Ajándékeső hullott a századosra

Akt.:
Ajándékeső hullott a századosra
© Fotó: Facebook/MLSZ
Nyírlugos – Dzsudzsák Balázsnak nyírlugosiak is tapsoltak a zsúfolt Groupama Arénában.

A világbajnoki ezüstérmes Horvátországot a budapesti Európa-bajnoki selejtezőn legyőző magyar válogatottban századszor lépett pályára a nyírlugosi kötődésű Dzsudzsák Balázs. A mérkőzés utáni nyilatkozatában elmondta: „Nagyon jól védekezett a csapat, büszke vagyok arra, hogy a kapitány lehetek, és a századik meccset elérhettem ilyen közönség előtt. A legfontosabb, hogy az a huszonháromezer ember, aki itt volt, döbbenetes hangulatot csinált. Ezért érdemes futballistának lenni”. A Groupama Arénában természetesen ott volt Balázs édesanyja, Kósa Ildikó is, aki hétfő reggel a nyírlugosi Szent Péter és Pál Görögkatolikus Általános Iskolában tanított. Még élénken éltek benne az előző este és éjszaka élményei.

– Szavakkal nem lehet kifejezni mindazt, amik történtek. Óriási dolog ez a mi életünkben. Balázs 12 éve mutatkozott be a válogatottban, és az ügynökétől olyan porcelánt kapott, amit rajta van az összes nemzeti együttesben lejátszott meccse. A sportszergyártó cégtől alkalomhoz illő felszámozott futballcipőt kapott. Köszöntötte az európai, a magyar és a horvát szövetség is. Rengeteg ajándékkal, ereklyével halmozták el, ez is örök emlék. Mi is felköszöntöttük. Még a múlt héten küldtünk Telkibe töltött káposztát, a válogatottnál ennek nagy sikere van. Nyírlugosról is voltak jó páran a mostani meccsen. Ha valaki látja a kapu mögött a város nevét a magyar zászlón, akkor ott az utcabeliek vannak. Balázs egyébként hétfőn visszautazott a klubcsapatához, mert pénteken már bajnokit játszik. Immár százszoros válogatottként – mondta büszkén Kósa Ildikó az óraközi szünetben.

LTL


A válogatottban 100. alkalommal szereplő Dzsudzsák Balázs (b) elismerést vesz át Davor Sukertől, a horvát labdarúgó-szövetség elnökétől (j) és Csányi Sándortól, a magyar labdarúgó-szövetség elnökétől a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Budapest - Az immár százszoros válogatott Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgócsapat kapitánya a világbajnoki ezüstérmes horvát együttes felett aratott 2-1-es vasárnapi győzelem után azt mondta: éppen ilyen jubileumi mérkőzésről álmodott. A 32 éves futballista az Európa-bajnoki selejtezősorozat m...
Budapest - A magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi két év legjobb játékát nyújtva hátrányból fordított és nyert 2-1-re a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A magyarok második diadalukat aratták a horvátok felett hat döntet...
hirdetés