Ajándékokkal teli zsák a múzeumban

Akt.:
A szerződéskötés ünnepélyes pillanata: Urbán Lajos (balról) és dr. Rémiás Tibor
A szerződéskötés ünnepélyes pillanata: Urbán Lajos (balról) és dr. Rémiás Tibor - © Fotó: A szerző
Nyíregyháza – Az idén december 1-jén érkezik a Rotary Mikulás a nyíregyházi fogyatékkal élő gyerekekhez.

Az idén a megszokottól kissé hamarabb érkezik meg a nyíregyházi gyerekekhez a Rotary Club Nyíregyházi Egyesületének a Mikulása, ugyanis a jótékonysági tevékenységet folytató szervezet a nagyszabású télkezdő rendezvényét december közepén tartja a Jósa András Múzeumban. Erről – meg persze másról is – szerdán esett szó a partnerek közös rendezvényének sajtótájékoztatóján. Urbán Lajos, az egyesület elnöke bevezetőjében elmondta, hogy egy 8 évre visszatekintő gyümölcsöző kapcsolat folytatódik tovább, s nem is csupán egy alkalommal az évben. A Mikulás nap mellett húsvétkor, a Húsvétolón ugyanígy megörvendeztetnek közel félezer gyermeket, s ilyenkor nem csak az ajándékozáson van a hangsúly, de jóféle étkekről és örömet hozó műsorokról is gondoskodnak a szervezők.

Arról már dr. Rémiás Tibor, a múzeum igazgatója szólt, hogy a éveken át jól működő kapcsolatot nem csak fenntartják de bizonyos pontokban meg is újítják, amit a két vezető egy kétoldalú együttműködési megállapodással szentesített.

– Ugyan elsősorban a rendezvények helyszínét biztosítja a múzeum, de múzeumpedagógiai szolgáltatással is gazdagítani kívánjuk a rendezvényeket – fogalmazott dr. Rémiás Tibor, elmondva, hogy egymás munkáját is népszerűsíteni szeretnénk minden lehetséges fórumon. – A Mikulás-napon egyébként egy kicsit több feladat hárul ránk, mivel december elseje a Jósa András Múzeum napja is. A múzeumi szakma legnagyobb éves rendezvényén ezúttal is megkoszorúzzuk Jósa András szobrát, azt követően pedig a városháza dísztermében nyilvános rendezvény keretében számolunk be a múzeum 2017-es tevékenységéről. Az ünnep a Benczúr téri épületben folytatódik tovább, ahol a Rzeszów-i múzeum egyik kiállítási anyagát mutatjuk be a közönségnek Megszületett címmel – sorolta a múzeumigazgató.

KM-MJ
hirdetés