Akár egy kifosztott kastély

Egy biztos kezű kapusra mindig nagy szükség van – Varga István pedig alighanem lesz dolga a nagyhalászi csapatban
Egy biztos kezű kapusra mindig nagy szükség van – Varga István pedig alighanem lesz dolga a nagyhalászi csapatban - © Fotó: Pusztai Sándor
Nagyhalász – Követni is nehéz: „millió” távozó és új játékos a nagyhalászi futballcsapatban.

Kongott az öltöző, mint egy kifosztott kastély. Nagy Lajos aligha volt tréfás kedvében, amikor kicsúszott száján eme velős mondat… A Nagyhalász júliusban elején munkába állt új edzője mi mást tehetett: feltöltötte telefonját, nyakába vette a környéket és elindult – futballistákat toborozni. A megyei első osztályú egylet tavasszal bevetett játékosai közül kilencnek ugyanis már hűlt helye.

A kapus Jakocska Csaba, Horváth Miklós, Kondor Milán, továbbá Szitai Roland egy csomagban a Cellspan-Balkány másodosztályba süllyedt gárdájához szegődhet. Mindeközben Anderka Richárd, Kóder László, valamint Orosz Tamás egyaránt a szintén a megye kettőben érdekelt Rakamaz színeiben képzeli a folytatást. Summa summarum, csaknem egy teljes kezdő csapatra való különítmény pótlását kell megoldani.

Hogy ez miként sikerül? Nos, Varga István személyében kapus érkezik a Halászhoz. A cerberus az elmúlt fél évet Biriben töltötte, korábban pedig a Balkány biztos pontjának számított. A Németországból hazatért Kiss Tamás szintén felvérteződött tapasztalattal, elvégre a védő egykoron megfordult a Tiszakanyár és a Mándok kötelékében is. A nyíregyházi nevelésű, Tiszavasváriban, majd Balkányban szerepelt támadó, Hódi Gábor mellett a csengeri középpályás, Asztalos Gergő ugyancsak a Nagy-legénységhez kötötte sorsát. A kótaji duó, Nagy Béla és Sándor Krisztián számára is lehetőséget kínál a bizonyításra a nagyhalászi színekben tervezett jövő. Miként két dombrádi fiatal, Fabu Richárd és Kállai Ádám harcbadobásával is kalkulálhat a tréner. A szakmai stáb nem szívbajos, az ifjúsági legénységből hatan a felnőttekkel készülnek – egyáltalán nem kizárt, hogy néhányan átesnek a tűzkeresztségen az őszi szezonban.

Noha egy teljes A4-es lapot kitesz a búcsúzó, no meg a friss szerzemények listája, közel sem tekinthető véglegesnek a létszám. Akár három futballista is „befuthat” még, Annál is inkább, mivel nem szeretne a kiesés elleni harc miatt zizegni a vezetőség.

KM-KT


Kicsi a bors, de erős

Noha a magyar fociban már nem érdemes meglepődni semmin, azért mindenesetre jelzésértékű, hogy a nagyhalászi keret tagja, Varga Attila abbahagyja – tizennyolc évesen… Ugyanakkor a vezetőség számára megnyugvást jelenthet, hogy a jelek szerint a csatár, Mocsár Csaba marad. Mert bár kicsi a bors, de erős. Az alacsony termetű támadó képes galibát okozni az ellenfelek kapuja előtt.
hirdetés