Akár kaszálhatnak is…

By Koncz Tibor
Nyírbátor
Nyírbátor
Olyan forduló következik, amelyben jó néhány, a kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban szereplő megyei együttes  „kaszálhat”.

Az egyaránt vasárnap, mégpedig hazai pályán játszó Demecser, illetve Nyírbátor hajdúsági ellenfeleket fogad. Előbbi a tizenegyedik helyre zuhant Hajdúszoboszló, utóbbi a még rosszabbul teljesítő, a tabella legvégén veszteglő Püspökladánnyal szemben  számít favoritnak.

Ugyanez nem állítható a Kisvárdáról, Az ötödik pozícióba felkapaszkodó gárda az élen nyomuló Füzesabonyhoz hivatalos: mivel a házigazda csupán két ponttal előzi a második Tiszavasvárit – nem bakizhat. Persze, nincs lehetetlen, láttuk már csodát az aktuális bajnok sorozatban…

A már emlegetett vasvári legénység ugyancsak vasárnap lép színre, ráadásul megyei riválist fogad – a Mátészalkai MTK-t.  Egyértelmű, hogy Medve Róbert „fiai” csak győzelemmel tapadhatnak az Abonyra, míg a középmezőnyben megbújó szatmáriak a minél előkelőbb helyezés megkaparintásáért küzdenek.

Ebben a körben a Fehérgyarmat a kakukktojás, Csapos János brigádja – szigorúan ragaszkodva a hagyományhoz – szombaton tudja le soros hazai fellépését: a balmazújvárosi „fakó” legyűrése az aktuális feladat. 

A Kállósemjén női együttese ezúttal szabadnapos.
hirdetés