Aki tud, segít Kisvárdán

Aki tud, segít Kisvárdán
© Aki tud, segít Kisvárdán | Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – A görög katolikus Karitász tagjai – a Szent Györgyös diákokkal együtt – minden csütörtökön és szombaton a Kelet–Alfi–Ker. Kft Piac ABC–éjében Kisvárdán, valamint a Mátyás Király úton lévő Raktár áruházában gyűjti a tartó élelmiszereket november 21– től tudtuk meg Nagy Józsefné, Marikától a karitász vezetőjétől.


A görög katolikusok mellett más karitatív szervezetek, többek között a Vöröskereszt, a Máltai Szeretet Szolgálat, is gyűjt tartós élelmiszereket Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán különböző helyszíneken, az élelmiszerüzletekben. Ez a nagyszabású összefogás, az adományozás nagyon sok rászoruló család karácsonyát teszi boldogabbá és varázsolja még ünnepibbé az otthon meghitt melegét.

Aki tud, segít Kisvárdán | Fotó: Vincze Péter Aki tud, segít Kisvárdán | Fotó: Vincze Péter ©

A görög katolikus Karitász tagjai által gyűjtött tartós élelmiszereket, karácsony előtt a szegény családoknak adják, a karitász helyiségében, a Malom közben, hétfőn és szerdán 15.00 és 17.00 óra között osztják. Ugyanebben az időben továbbra is várják az adományokat. Az elmúlt évben mintegy 120–an részesültek tartós élelmiszer csomagban. A jelenlegi adományozási kedv alapján minden remény meg van arra, hogy ez évben többen részesülnek a 3–4 ezer forintos tartós élelmiszer csomagban.

Aki tud, segít Kisvárdán | Fotó: Vincze Péter Aki tud, segít Kisvárdán | Fotó: Vincze Péter ©

Ez annak is köszönhető, hogy az egyének, a vállalkozók, mellett az Alfi–Ker. Kft. nyíregyházi központja, konzerveket, száraz tésztákat, leves porokat valamint lisztet biztosít az élelmiszer csomagok választékának bővítésére a görög katolikus Karitásznak. A Karitász tagjai a gyűjtést még a jövő héten is folytatják.

Fotó: Kisvárdán a Piac ABC–ben megtelnek a kosarak tartós élelmiszerekkel.

Fotó: Vincze Péter

Vincze Péter
hirdetés