Nagyvilág

2015.07.24. 19:40

Magyarországra szökött a munkácsi vérengzés célpontja

Ukrajna - A munkácsi képviselő az Asztély-Beregsurány magyar-ukrán közúti határátkelőn lépett ki az országból.

Ukrajna - A munkácsi képviselő az Asztély-Beregsurány magyar-ukrán közúti határátkelőn lépett ki az országból.

Mihajlo Lanyo, akit a Jobb Szektor (PSZ) a kárpátaljai csempészmaffia „keresztapjának” tart, az ukrán 112-es televíziós hírcsatorna értesülései szerint még szerdán utazott ki a családjával Magyarország irányába. Az oroszpárti honatya a PSZ fegyvereseinek munkácsi vérengzését követően egyszer már megpróbált kijutni az országból Záhonynál, ám akkor az ukrán határőrök nem engedték át.

Lanyo később úgy kommentálta a történteket, hogy saját elhatározásából fordult vissza. Elmondása szerint aznap a határátkelőn számítógépes hiba miatt hosszú órákat kellett volna várakoznia. Az ukrán honatya azt állította, hogy olaszországi családi nyaralásra készültek.

Tény, hogy Mihajlo Lanyo ellen a hatóságok máig sem kezdeményeztek bűnvádi eljárást. Csupán tanúként szerepel az ügyben, így lakhelyelhagyási tilalmat sem léptettek érvénybe vele szemben. Ily módon tulajdonképpen oda utazhat, ahová csak akar.

A képviselő Magyarországra „szökését” pénteken az ukrán titkosszolgálat igazgatójának tanácsosa is megerősítette.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!