“Akinek alacsony a nyugdíja, nem jelenti azt, hogy fusizott, adót csalt, csak fürdőbe járt”

Akt.:
“Akinek alacsony a nyugdíja, nem jelenti azt, hogy fusizott, adót csalt, csak fürdőbe járt”
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Bán András „Nagy ellenzéki összefogás… – a nyugdíjcsökkentésért?” című olvasói levelére szeretnék reagálni, mellőzve a pártpropagandát, ragaszkodva az objektivitáshoz, a valósághoz – írja olvasónk.

Már a cikk tartalma és a címe között is ellentmondás fedezhető fel, ugyanis a nyugdíjak kisebb vagy nagyobb mértékű emelése nem azonos a „nyugdíjcsökkentéssel”.

A kényszer nagy úr

A cikk írója egyértelműen a magasabb nyugdíjban részesülők táborához tartozik. A soraiból arra következtetek, hogy neki talán arányosan több Erzsébet utalvány is járt volna, mint akinek csak 40-50 ezer forint a nyugdíja. Higgye el, kedves András, hogy akinek kicsi a nyugdíja, az nem mind „fusizott, adót csalt, vagy fürdőbe járt”, ahogyan azt ön feltételezi, hanem lehet, hogy kénytelen volt minimálbérért dolgozni, esetleg közmunkában volt foglalkoztatva, vagy 55 éves korában elvesztette a munkahelyét.

Nagyon ötletes az 1000 és a 4000 tojás-értéket előállító nyugdíjak összehasonlítása is, de hamis, mert nem objektív. Ugyanis a különbséghez nagyban hozzájárulhatott az illető rendszerváltás kori helyzete, szerencséje vagy szerencsétlensége, nem utolsó sorban a nyugdíj felső határának eltörlése, illetve bármelyik rendszerben a „csókosok” anyagi előnyhöz juttatása.

A „kisnyugdíjasok” nevében, még ha én nem is tartozom közéjük, kikérem magunknak, hogy így ítéljék meg őket, illetve az ő helyzetüket.

– Egy nem kisnyugdíjas olvasó –


Nyíregyháza - Az ellenzék kormányra kerülve széleskörű nyugdíjcsökkentést hajtana végre – állítja levélírónk. Decemberben 11 ellenzéki párt, lényegében a teljes ellenzék, köztük a Jobbik is, megállapodást írt alá az „idős emberek érdekében szükségesnek tartott intézkedésekről”. Ennek a „minimumpr...
hirdetés