Helyi közélet

2015.10.05. 17:05

Itt a könyvtárak ünnepe

Nyíregyháza - Sztárvendégek szórakoztatják a héten a könyvtárbarátokat a megyeszékhelyen.

Nyíregyháza - Sztárvendégek szórakoztatják a héten a könyvtárbarátokat a megyeszékhelyen.

Közel negyedmillió olvasót vonzott tavaly az Országos Könyvtári Napok több mint ötezer programja, s idén is a kerek jubileumhoz méltó gazdagság jellemzi az Informatikai Könyvtári Szövetség immár 10 éve útjára bocsátott egy hetes rendezvénysorozatát. Már holnap, azaz október 6-án különleges meglepetéssel várják Nyíregyházán a közönséget, ugyanis 17 órától Bornai Tibor tart előadói estet a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban, de a héten találkozhatnak az olvasók Berg Judit meseíróval, és Lőrincz L. László bestseller szerzővel is. Bizonyára kevesen tudják, hogy Bornai Tibor nem csak zenél, de fest is, s a képeiből október 6-tól kiállítás is nyílik, amelyet október 20-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

A nagyszabású könyvtárközi összefogással megvalósuló rendezvényről hétfőn Csontosné Maleczki Ilona, a könyvtár megbízott igazgatója és dr. Bihari Albertné programfelelős tartott igen részletes sajtótájékoztatót, Márföldi István, a könyvtár koordinátora pedig a közgyűjteményi intézmény új szolgáltatását, az egyenlőre csak kísérleti céllal bevezetett, s 11 szabolcsi településen működő könyvtármozit mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában