Sport

2016.06.19. 13:29

Domináltak, így egyenlítettek is

Kisvárda, Marseille - A marseille-i stadion felerészt magyarokkal volt tele, benne egy kisebb kisvárdai küldöttséggel.

Kisvárda, Marseille - A marseille-i stadion felerészt magyarokkal volt tele, benne egy kisebb kisvárdai küldöttséggel.

Révész Attila és több kisvárdai sportbarát az Izland elleni mérkőzésre érkezett Franciaországba, és feledhetetlen élménnyel lett gazdagabb szombaton. Ott lesznek Lyonban, a mieink Portugália elleni mérkőzésén is, és szó van róla, hogy továbbjutás esetén meghosszabbítják tartózkodásukat a futball Európa-bajnokságon.

– A lenyűgözően szép és hatalmas méretű stadion felerészt magyarokkal volt tőle, nagyobb volt a szurkolás, mint egy-egy Üllői úton játszott válogatott mérkőzésen – osztotta meg marseille-i élményeit Révész Attila, az NB II-es Kisvárda Master Good futballcsapatának szakmai igazgatója. – Összefogott a magyarság, a szurkolók szinte hazai körülményeket biztosítottak válogatottunknak. Ami a szakmai részt illeti, örömteli, hogy ennyire dominálni tudott a magyar csapat, ilyet a korábbi években szerényebb tudású csapat ellen sem tudtunk elérni.

Már az első félidőben is mi birtokoltuk többet a labdát, igaz, akkor még inkább a védő- és a középső harmadban. Nehezítette a dolgunkat, hogy az izlandiak kihagyták a középpályát a játékból, inkább ívelgettek, így kevesebb labdát tudtunk szerezni, mint az osztrákok ellen. A második játékrészben azonban egyértelműen a támadózónában tudtuk tartani a labdát, a cserék is jól sikerültek, és olyannyira nyomtunk, hogy érezni lehetett, ennek előbb-utóbb gól lesz a vége. Nagyon értékes a döntetlen, amivel a továbbjutás közelébe értünk, és ilyen játékkal a portugálok ellen sem leszünk esélytelenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!