Aknakerítést épített egy ukrán gazda

Aknakerítést épített egy ukrán gazda
Ukrajna – Zömében éles lövedékek felhasználásával készített kerítéssel vette körbe a családi házát a kelet-ukrajnai frontvonalhoz viszonylag közel eső Melitopol egyik lakosa.

A Zaporizzsja megyei atyafi részben a donbásszi harcvonalból származó, részben a saját telkének földjében talált második világháborús lövedékek felhasználásával hegesztette össze ijesztő kerítését. Vélhetően úgy ítélte meg, hogy a fel nem robbant ágyúlövedékek, akna- és kézigránátok, valamint rakéták megfelelő elrettentésül szolgálnak majd az illetéktelen behatolókkal szemben.

A hatóságok a szomszédok feljelentése nyomán vizsgálták meg a furcsa tákolmányt, és rémülten állapították, hogy a robbanószerkezetek jelentős része nincs is hatástalanítva. Jelenleg tűzszerészek tanulmányozzák, hogy miként tudnák szétoperálni a kerítést anélkül, hogy az egész ne repüljön a levegőbe.

Azt már megállapították, hogy az ezermester telekgazda ponthegesztést alkalmazott, ezért nem léptek működésbe a hőhatásra a robbanószerkezetek detonátorai. A rendőrség pedig azt vizsgálja, miként kerülhettek a férfi birtokába a kelet-ukrajnai harci övezetből származó lövedékek – írja a Korrespondent.

– Palkó István –
hirdetés