Aktuális tűzvédelmi kérdéseket beszéltek meg

Aktuális tűzvédelmi kérdéseket beszéltek meg
Az elmúlt évben alakult Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkavédelmi, Foglalkozás-egészségügyi, Tűz- és Környezetvédelmi Egyesület szervezésében hétfőn Nyíregyházán, a tűzoltóság nagy oktatótermében szakmai továbbképzésre került sor a megye munkavédelmi és tűzvédelmi szakemberei részére.  video

Kukucska István, az egyesület elnöke tájékoztatott bennünket arról, hogy a továbbképzés keretében három témát dolgoztak fel. Először a munkavédelem aktuális problémáit és a várható változásokat ismertették az Országos Munkavédelmi Bizottság munkaadói oldalának szakemberei Mandrik István országos ügyvivő és Varga István békéscsabai munkavédelmi szakember az OMB tagja.

Ezt követően Szepesi Gábor tű. alezredes a Nyíregyházi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság tűzmegelőzési kiemelt főelőadója beszélt a mezőgazdasági termények betakarításának aktuális tűzvédelmi kérdéseiről.

A szakmai nap záró részében Kukucska István tájékoztatta a jelenlévő több mint félszáz résztvevőt az egyesület eddigi tevékenységéről, a szervezet várható következő programjáról. Szeptember végére az Országházba várják az érdeklődőket, ahol a szakemberek tanulmányozhatják a tűz- és munkavédelmet.

Végezetül a szakemberek megtekintették a nyíregyházi tűzoltóság technikai eszközparkját.

A másik kiemelt rendezvényre Tokajban október elején kerül sor, ahol kihelyezett országos munkavédelmi konferenciát tartanak. Mindkét rendezvényre az egyesület elnökénél Kukucska Istvánnál lehet jelentkezni a 42/ 504 642-es telefonszámon.

– Fullajtár András –
hirdetés