Aláírják a támogatási szerződést Szabolcs-Szatmár-Beregben

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – A csatornázásnak köszönhetően a társulás területén a hálózatra kötött lakóegységek száma 1138-ról 5502-re nő, a létrehozandó biológiai tisztítókapacitás pedig naponta 1450 köbméterrel nő.

Nemsokára tisztább lesz a talaj, illetve a talajvíz sem szennyeződik majd a Nyírség egyik kistérségében, ugyanis a Kelet-Nyírségi Víziközmű Beruházási Társulás támogatást nyert a szennyvízelvezetési és tisztítási projekt megvalósítására. Az előkészítő szakaszra vonatkozó támogatási szerződés ünnepélyes aláírása november 6-án 11 órakor lesz az apagyi művelődési házban. Az EU-s támogatás közel 200 millió forintról szól, amely a kétfordulós projekt első fordulójához biztosítja a 85 százalékos támogatást.

A projekt általános célja a szennyvíz elvezetésének és tisztításának fejlesztése a kelet-nyírségi térségben. A beruházási társulást nyolc település hozta létre: Apagy, Baktalórántháza, Magy, Napkor, Nyíribrony, Nyírtét, Ófehértó, Ramocsaháza. A beruházásnak köszönhetően a társulás területén a hálózatra kötött lakóegységek száma 1138-ról 5502-re nő, a létrehozandó biológiai tisztítókapacitás pedig naponta 1450 köbméterrel nő.

– M. Magyar László –
hirdetés