Alakul a röplabdás fellegvár Ibrányban

Az ibrányi Móricz-gimnázium csapata elérte célját a debreceni országos döntőben
Az ibrányi Móricz-gimnázium csapata elérte célját a debreceni országos döntőben
Ibrány – A Móricz-gimnázium csapata mindkét kategóriában megnyerte a megyei diákolimpiai döntőt.

Amatőr, vagyis egyesülethez nem kötődő játékosokkal az A kategóriában, vagyis az igazolt sportolóknak fenntartott terepen is megmérettette magát az ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium fiú röplabda-csapata, amely emellett a saját kategóriájában, a B-ben is szerepelt a diákolimpián.

Némi meglepetésre az A kategóriában az ibrányiak nyerték meg a megyei döntőt, így az országos elődöntőbe jutottak, ahol már nem sikerült az újabb bravúr. Mint utólag kiderült, a későbbi bajnok Dunaújváros POK csapatát is le kellett volna győzni a fináléba kerülésért, ami nem jött össze, így a móriczosok a 21-28. helyen zártak a 87 nevezőből.

Az A kategóriában mutatott jó szereplés már előrevetítette a B kategóriás sikereket. A Móricz Warriors néven induló csapat a megyei döntő győzteseként a debreceni országos fináléba kvalifikálta magát, ahol a húszcsapatos mezőnyben az első tíz közé jutást tűzte ki magának célként. Az ibrányiak a csoportjukban 2:0-ra verték a Szombathelyt, 2:1-re a Szentest, azonban 2:0-ra kikaptak a tavalyi második debreceniektől és a budapesti piaristáktól is. Ezzel Imre Győző tanítványai csoportjukban a harmadik helyen végeztek, vagyis a 9-12. helyért folytathatták tovább.

A helyosztókon a Dunakeszi és a Keszthely csapatát is legyőzte a Warriors, így megszerezte a bravúrosnak mondható kilencedik helyezést, amihez a játékosok mellett az iskola vezetése és a csapatot elkísérő lelkes szurkolók is hozzátették a magukét.

Névsorolvasás

Az ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium V-VI. korcsoportos fiú röplabda-csapata: Imre Dominik, Domoszlai Dániel, Sőrés Gergő, Együd Ádám, Berecz István, Tóth Csaba, Klement Dominik, Báder Milán, Tar Balázs. Testnevelő-edző: Imre Győző.
hirdetés