Alakul a Várda, két meccsen nyolc szerzett gól

Erős Gábor (elöl) Szőr Levente elé állt be, a Nyírbátor elleni meccset pedig Csizmadia Zoltán (jobbra) vezette le
Erős Gábor (elöl) Szőr Levente elé állt be, a Nyírbátor elleni meccset pedig Csizmadia Zoltán (jobbra) vezette le - © Fotó: frissmedia.hu
Kisvárda, Nyírbátor – A Nyírbátor elleni két találatot követően az első sor fél tucatig jutott a szlovák másodosztályú újonc otthonában.

„Levente, lépjél vissza a védelem elé, Gabi bátyád hadd tudja szervezni a játékot.” Kondás Elemér kisvárdai vezetőedző második félidei instrukciója egy generációs kérdésre is felhívta a figyelmet, hiszen ha az éppen pályára lépő Erős Gábornak nem is az első, hanem a sokadik randija sikeres, akkor bőven lehetne olyan korú gyermeke, mint a nála 21 évvel fiatalabb Szőr Levente. Utóbbi a héten kapott szerződést a várdaiaktól, és ugye a másodedző pályára lépésével hátrébb kellett húzódnia egy sorral…

Arról azért nincs szó, hogy az NB II-es csapatnál reaktiválták volna a korábbi karmestert, de a stáb tagjaként, és immár a megyei első osztályú Mándok játékosaként besegített a szombati két edzőmeccs miatt kettéosztott várdai csapat délelőtti „turnusába”. Kondás Elemér a Puskás Akadémiától érkezett Erdei András és a kárpátaljai Viktor Grisin személyében újabb próbajátékosokat is tesztelt, illetve az utánpótlásból érkezett futballistákat is megnézhette edzőmeccskörülmények között.

Nyírbátori oldalon sem tisztult még le a keret, sok a próbajátékos, és akad sérült is az NB III-as csapatnál. Szabó Roland és Hornyák Marcell is csak civilben figyelte a meccset, Müller Zsoltnál viszont nagyobb a baj: a rutinos középpályásnak a hétközi, kazincbarcikai edzőmeccsen elszakadt a keresztszalagja, így rá hosszabb kihagyás vár.

A Várda nyert 2–1-re, és bár hivatalos, bejelentett edzőmeccsről volt szó, a szövetségtől elfelejtettek játékvezetőt küldeni rá, így a nézőként jelenlévő, kisvárdai illetőségű sporit, Csizmadia Zoltánt kérték meg, hogy dirigálja az összecsapást. Közmegelégedésre tette, bár olyan segítőkkel, mint a kisvárdai szakmai stáb két tagjával, Kocsis Jánossal és Szabó Attilával, nem volt nehéz…

Kora este aztán megint kiderül, hogy a magyar másodosztály magasabb szintet képvisel a szlováknál, hiszen a várdaiak első sora könnyed féltucatot gurított Tőketerebesnek. Alakul tehát Kondás Elemér legénysége, amely a héten még három új játékossal egészülhet ki.

Edzőmeccsek

Kisvárda Master Good–Nyírbátori FC 2–1 (2–0)

Kisvárda: Zöldesi (Cserepko) – Vezdel, Papucsek, Vári B., Ari (Bacsó) – Toma, Erdei A. (Erős G.), Melnik (Szőr L.), Grisin – Délczeg, Horváth Z. (Lakatos B.)

Nyírbátor: Tóth Sz. (Vasas G.) – Benkő B., Vincze Á. (Vízkeleti), Kondor (Kornutjak), Bagi Á. (Boros D.) – Mankó (Tóth G.), Fenyőfalvi (Reznek) – Kinczel (Terdik), Vámos M. (Szabó Cs.), Tóth E. (Pálinkás) – Roszel (Fodor Cs.)

Gól: Délczeg, Toma, illetve Szabó Cs.

FK Slavoj Trebisov (szlovák)–Kisvárda Master Good 0–6 (0–1)

Kisvárda: Molnár F. T. (Zöldesi) – Zanko, Izing, Vermes, Fodor Á. – Hei, Oltean (Melnik), Lucas, Heffler N. (Oláh G.)– Gosztonyi, Lukács R. (Horváth Z.)

Gól: Gosztonyi 2, Hei, Oláh G., Lukács R., Melnik
hirdetés