Magyarország

2012.12.01. 16:41

A Szépség és a Szörnyeteg sikere Bécsben

Budapest, 2012. december 1., szombat (MTI) - A bécsi közönség a Stadthalléban állva tapsolt a Budapesti Operettszínház A Szépség és a Szörnyeteg című produkciójának premierjén.

Budapest, 2012. december 1., szombat (MTI) - A bécsi közönség a Stadthalléban állva tapsolt a Budapesti Operettszínház A Szépség és a Szörnyeteg című produkciójának premierjén.Újabb várost "vett be" a Böhm György által rendezett produkció, A Szépség és a Szörnyeteg szereplőgárdája - közölte a Budapesti Operettszínház az MTI-vel szombaton. A Disney-musical, Alan Menken zeneszerző műve 2005 óta szerepel a színház repertoárján.

A magyar teátrum 300 előadásra kapta meg a játszási jogot német nyelvterületen. München, Köln, Drezda és Mannheim után Bécsben látható a nagy sikerű produkció, amelyet péntek este mutattak be. Az 1800 fős Stadthalléban még 22 alkalommal kerül színre a musical.

Az osztrák musicalsztár, Maya Hakvoort, aki több mint ezerszer játszotta Elisabethet és tavaly a Lévay Szilveszterről elnevezett énekverseny zsűrijében is szerepet vállalt, az előadás után kiemelte: nagyon fontosnak tartja hogy a színházon belül működik egy musicaliskola, a Pesti Broadway Stúdió.

"Látva az eredményt, úgy hiszem, remek fiatal énekesek kerülnek ki innen. Az, hogy A Szépség és a Szörnyetegben együtt dolgoznak az idősebb generációval, rendkívül erős előadást generál" - vélte Maya Hakvoort.

A Disney-musicalt az Operettszínház társulata december 16-ig játssza Bécsben, majd karácsonytól Frankfurtban, 2013 elején pedig Baden-Badenben, a Festspielhausban tekinthető meg.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!