Alapos tanulás Lego-tégláról téglára

Akt.:
Alapos tanulás Lego-tégláról téglára
© Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – A LEGO Csoport Education elnevezésű divíziójának az eszközei és oktatási módszertana mutatkozott be hétfőn a Nyíregyházi Egyetemen, azokból is amelyeket a dán cég óvodáknak és iskoláknak fejlesztett ki.

Kopasz Anikó, a H-Didakt Kft. ügyvezetője tanítóképzős hallgatóknak, illetve gyakorló pedagógusoknak tartott kedvcsináló bemutatót, némi ízelítőt adva a több mint 400 órát magukba foglaló „Afterschool” programokból.

– A LEGO kockák használata és széleskörű fejlesztő hatása a tanulási képességekre, több mint 35 éves oktatási tapasztalaton alapul – mondta el lapunknak a legós fejlesztőeszközöket, játékokat, oktatócsomagokat forgalmazó cég vezetője.

– Magyarországon több száz iskola van, ahol már használják ezeket az eszközöket és módszereket, s Nyíregyházán is több ilyet találunk. Most az 1-2. osztályosoknál használható Legó-matematikával és a nagyobbaknak szóló robottechnika modullal ismerkedhettek meg a jelenlévők. Az utóbbi témakör az algoritmizálás elsajátításában segít, hiszen mindez olyan, a 21. században elengedhetetlen képességeket fejleszt, mint a kreativitás, kommunikáció, együttműködés és az algoritmikus gondolkodás – sorolta a szakember, hozzátéve, hogy a klasszikus, poroszos oktatás ideje lejárt, azzal már a mai munkaerő-piaci elvárásoknak se lehet megfelelni.

KM
hirdetés