Alaposan kivágták a rezet az Arany Üstön

Gyula Sándor versenyzőinek egy csoportjával (balról): Tajthy Milán, Cserfalvi Olaf, Kiss Anasztázia és Hatházi Dóra
Gyula Sándor versenyzőinek egy csoportjával (balról): Tajthy Milán, Cserfalvi Olaf, Kiss Anasztázia és Hatházi Dóra - © Fotó: Sportcentrum
Nyíregyháza – Cserfalvi Olaf minden számban, Hatházi Dóra a gyorsokon úszott egyéni rekordot.

Az ifjú nyíregyházi úszókat nem zavarta meg az, hogy az Arany Üst nemzetközi úszóversenyt nem a megszokott helyszínen, Dunaújvárosban rendezték. Uszodagond miatt az elmúlt szerdától szombatig Győr adott otthont a nagy múltú, harminckilencedszer kiírt találkozónak.

A négy napos seregszemlén hat országból több mint négyszáz utánpótláskorú versenyző indult, s nem kevesebb, mint 3800 rajtot regisztráltak. A Győrbe áthelyezett megmérettetést a IX. Scitec Open felnőtt-versennyel párhuzamosan rendezték.

A Nyíregyházi Sportcentrumot tizenkét versenyző képviselte, Gyula Sándor és Urbin Tamás tanítványai pedig alaposan kitettek magukért, hiszen tizennégy számban nyertek, tizenegyszer a második, tizenkétszer a harmadik helyen csaptak célba.

Igen elégedett a mester

Gyula Sándor vezetésével Cserfalvi Olaf és Hatházi Dóra is ott volt a korosztályos válogatott három hetes, madeirai edzőtáborozásán.

– Dóri és Olaf is nagyon jó állapotban vannak. Most Olaf eredményei a figyelemre méltóbbak, hiszen Győrben minden számában egyéni csúcsot úszott. A 200 pillangón elért 2:07.09-es idő pedig egy tizenhárom éves sráctól kifejezetten remek. Dóri is jól teljesített, 100 és 200 pillangón eddigi második legjobb idejét úszta. A gyorsúszó számokban viszont javított is eddigi legjobbjain. Örülök neki, hogy jól szerepeltek,innen kell továbblépni majd a kiemelt versenyeiken – summázta két élversenyzője teljesítményét Gyula Sándor.

A felnőtt mezőnyben a világbajnoki résztvevő Kozma Dominik és Verrasztó Evelin is indultak, az 50 mellen Szurovjcsák Ivett nyert. Kovács Péter a 2005/2006-os korosztályban minden számában érmes helyen végzett és volt olyan szám, amelyben csak nyíregyháziak – Kovács Péter mellett Lengyel Áron és Tajthy Milán – álltak a dobogón. A lányoknál Sztruhár Jázmin teljesítménye is külön említést érdemel.

Dicsért a kapitány

− Ahhoz képest, hogy mindenki a legnagyobb munkából érkezett, meglepően jó állapotban voltak a fiatal úszók. – Ez egyértelműen az edzők kiváló munkáját dicséri. Cserfalvi Olaf kétszáz pillangója is remek volt. Trénerét, Gyula Sándort nemcsak szakmailag, de emberileg is nagyra becsülöm. Az ő nyíregyházi csapatában edz Hatházi Dóra is, aki szintén biztató formát mutatott – értékelte a viadalt az utanpotlassport.hu oldalán Petrov Iván, az utánpótlás-válogatott kapitánya. Wladár Sándor, a szövetség elnöke is a díjátadók között volt.

ML
hirdetés