szon-sportoldal

2013.07.12. 15:33

Öt és félórán keresztül puhította ellenfelét

Nyíregyháza - A legerősebbek mezőnyében nem hibázott a vezető duó – Mester és Becskei küzd a végső győzelemért.

Nyíregyháza - A legerősebbek mezőnyében nem hibázott a vezető duó – Mester és Becskei küzd a végső győzelemért.

 Elkezdődött a véghajrá a Nyírségi Torna sakkversenyen, és mindhárom csoportban nyílt még a bajnoki cím sorsa.

A legerősebbek mezőnyében Mester Gyula és Becskei Zoltán pénteken sem hibázott, mindketten begyűjtötték a teljes pontot sötéttel, ellenfeleik nem gördítettek nehéz akadályt játszmájukban, így továbbra is nyílt a bajnoki cím sorsa. Őket Kernyzickij ukrán nemzetközi mester követi tisztes látótávolságból – 5 ponttal.

A B csoportban már csak ketten állnak az élen, ugyanis Pozsonyi és Lengyel László is megnyerte mai partiját, így 6 ponttal ők a legesélyesebbek a végső győzelemre.

A küzdelem egyre jobban dominál ebben a csoportban is, ugyanis Pozsonyi fejezte be az utolsó játszmát ezen a napon: öt és félóráig tartott előnyösebb állását nyerésig fokozni. Lengyel László gyorsan szétverte ellenfele állását, aki így javította tegnap bakiját. Fél pont hátránnyal követi őket Koncz István, aki szintén nyerni tudott világossal, így ő is reménykedhet még a végső győzelemben. A közvetlen élmezőny nem volt harapós kedvében, hét játszmából öt párharcban megosztozkodtak a pontokon, csupán kettő dőlt el, Ohát Imre és dr. Gunyecz Zoltán javára.

A gyermekek mezőnyében az ukránok továbbra is megtartották vezető pozíciójukat viszont az egymás elleni párharcukból Lutso került ki győztesen. Ovcherenko szerencsés játszmában az utolsó pillanatban kerekedett felül Varga Marcell ellen, aki némiképp jobban koncentrálva megelőzhette volna ukrán vetélytársát. Harmadik helyre Tóth Tibor jött fel kettős győzelmének köszönhetően, aki csak fél egységgel van lemaradva az ukránok mögött. Varga Marcell mellett Tóth Tamás és Vaskó Dávid rendelkezik 7 ponttal, jó hajrával még ők is érmes helyen végezhetnek.

A lányok között továbbra is Morvai Renáta és Orosz Eszter rendelkezik a legtöbb ponttal, mindketten egy pontot szereztek a mai játéknapon.

KM

Sakk XXXII. Nyírségi Torna, Nyíregyháza

Az állás a 7. forduló után

A csoport: 1. Mester Gyula és Becskei Zoltán 6-6 pont, 3. Leonyid Kernyazsickij (ukrán) 5, 4-5 Szabó Balázs és Balogh Dávid 4,5-4,5.

B csoport:1-2. Lengyel László, és Pozsonyi István 5-5 pont, 3. Koncz István 4-6. Hajdu Sándor, Ohát Imre és dr. Gunyecz Zoltán 4,5-4,5.

C csoport (9 forduló után): 1-2. Ovcherenko (ukrán) és Lutso (ukrán) 8 pont, 3. Tóth Tibor 7,5, 4-6 Varga Marcell, Tóth Tamás és Vaskó Dániel 7-7, 7-8. Morvai Renáta és Orosz Eszter 6,5-6,5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!