Aláírták a szerződést Tarlós István főpolgármester-jelöltségéről

Aláírta kedden a Fidesz-elnöke és Óbuda polgármestere azt a megállapodást, amelyben rögzítik, hogy hivatalosan is Tarlós István a nagyobbik ellenzéki párt főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választásokon.

Orbán Viktor és Tarlós István Új Budapest szerződés néven írta alá a jelöltség feltételeit rögzítő megállapodást.

Orbán Viktor az aláírás után azt mondta, hogy független, otthonos és büszke fővárost szeretnének építeni.

Olyan fővárost, amely nincs kiszolgáltatva a politikának, sikerét pedig nem befolyásolja az, hogy milyen viszonyban van a mindenkori kormányzattal.

Hozzátette: olyan fővárosra van szükség, amelyik büszke a teljesítményére, képes nagy célokat kitűzni, és képes is azokat meg is valósítani.

A Fidesz elnöke kiemelte, pártja bízik abban, hogy Tarlós István nyerni fog. Úgy vélekedett, ezzel le lehetne zárni Budapest történetében egy korszakot, és ki lehetne szabadítani a fővárost a “sehova sem vezető politikai viták hálójából”.

A Fidesz elnöke elmondta, azért esett választásuk Tarlós Istvánra, mert Óbuda első embereként jelentős tapasztalattal rendelkezik, 1990 óta négyszer választották újra.

“Hadakozás helyett összefogás, beszéd helyett cselekvés, hozzá nem értés helyett kompetencia” – ezt választja az, aki ősszel Tarlósra voksol – összegezte a pártelnök.

Tarlós István azt mondta, megválasztása esetén munkájában az együttműködésre, a szakmaiságra, valamint elsősorban Budapest közlekedésének javítására helyezi majd a hangsúlyt.

Álláspontja szerint nem csak a 4-es metró befejezése a fontos, hanem javítani kell a felszíni tömegközlekedést is.

Szabályozni kell a teherautóforgalmat, be kell fejezni a körgyűrű építését, és őrzött P+R parkolókat kell kialakítani.
hirdetés