"Alattomos és veszélyes fenyegetésnek" tartja a pápa az abortuszt és a melegházasságot

A Portugáliában vendégeskedő XVI. Benedek pápa élesen bírálta az abortuszt és az azonos neműek házasságát. A katolikus egyházfő “a közjó alattomos és veszélyes fenyegetésének” nevezte a művi vetélést a homoszexuálisok egybekelését. Portugália egyébként a hatodik uniós állam, amely engedélyezné a leszbikusok és a melegek házasságát.

A konzervatívnak tartott ibériai ország három éve legalizálta az abortuszt, és a jövő héten készül engedélyezni az azonos neműek egybekelését is. A parlament februárban szavazta meg a törvényt, amelyet az államfőnek hétfőn kell aláírnia – három nappal a pápai vizit után. A pápa “tragédiának” nevezte az abortuszt, és leszögezte, hogy a család “férfi és nő felbonthatatlan házasságán” alapszik. A pápa ugyanakkor fatimai beszédében nem szólt a katolikus egyház pedofil botrányairól, a gyermekmolesztálásokról.

Fatimában félmilliós tömeg gyűlt össze, hogy részt vegyen XVI Benedek miséjén. Az egyház szerint ez is azt mutatja, hogy a hívők megelégedéssel veszik tudomásul azt, ahogy a pápa kezeli a pedofil ügyeket. A Vatikán szóvivője, Federico Lombardi úgy fogalmazott, hogy a hatalmas tömeg is azt bizonyítja: a pedofil botrányok nem gyengítették meg az egyházfőt.

Fatima a katolikusok egyik legfontosabb zarándokhelye. 1917 május 13-án három pásztorgyereknek jelent meg Szűz Mária.

– Független Hírügynökség –
hirdetés