Alex szerint a bácsik ellen sokkal másabb védeni

Hrabina Alex
Hrabina Alex
Hrabina Alex örökké emlékezetes napjai közé beíródott 2011. október tizenhatodika. A 16 és féléves kapus ekkor mutatkozott be felnőtt NB II-es focimeccsen, és ez akkor is örömteli tény marad, ha a csapat kikapott a bajnokin. Szombaton reggel aligha gondolta volna az U 17-es válogatott cerberusa, hogy másnap ilyen fontos napja lesz pályafutásának.

Egy ideig fel sem fogta

– Pénteken benn aludtam a többiekkel az Akadémián – kezdte beszélgetésünket Hrabina Alex. – Szombaton készültünk a békéscsabai túrára, amikor reggelinél Neumann Gabi bá’ félrehívott és közölte, hogy a mester (Gálhidi György, a Spartacus vezetőedzője, a szerk.) telefonált, hogy számítnak rám a felnőtt csapatban. Egy ideig fel sem fogtam, hogy ez mit jelent, majd nagyon örültem, hiszen ez volt az álmom. A Szpari felnőtt csapatának összeállítása velem kezdődjön. Örömömet fokozta, és nagyon jól esett, hogy többen már akkor gratuláltak, például Pisont Pista bá’ szövetségi edző is felhívott és biztatott.

Aztán vasárnap megvolt a bemelegítés és kivonultak a csapatok. Végül a hazaiak nyertek, ám Alex több bravúrt is bemutatott, összességében dicséretesen debütált. Hogyan emlékezik issza ő a meccsre az első labdaérintésre, védésre, a gólokra?

– Az első labdaérintésem egy kirúgás volt, a védenivaló pedig a tizenegyes lett volna – kezdte a választ Alex. – Nem sokkal később Urbin közeli lövését hárítottam lábbal, majd egy hazai szögletet követően a hosszú oldalról léptem vissza, és sikerült a felső lécre tenyerelni egy lövést.

– A gólok közül a másodiknál nagy nagyon jól eltalálta a hosszú sarkot, hiába vetődtem. A harmadik gól előtt talán nem kellett volna ennyire kilépnem a kapuból, a negyediknél pedig egy nagy kavarodás után a közeli lövésbe ugyan még beleértem, de már nem tudtam kiütni.

– A meccs után felemás érzések kavarogtam bennem, hiszen boldog voltam a bemutatkozás miatt, ám szomorú azért, hogy kikaptunk. Az viszont fantasztikus volt, amikor megjött a B-közép, és hangosan biztattak bennünket, jó volt érezni, hogy idegenben is vannak értünk szorítók. A lefújás után is többen gratuláltak és biztattak.

Alex stabil tagja a Pisont István irányította U 17-es válogatottnak, így tehát korosztályos nemzetközi tétmeccsek után mutatkozott be felnőtt bajnokin.

Túlságosan rákészült

– Teljesen más a hangulata egy felnőtt mérkőzésnek, hiszen itt nem gyerekek, hanem bácsik ellen kellett bizonyítanom – így Alex. – Más a hangulat, a tempó, nem lehet összehasonlítani a kettőt. Igaz, hogy másfél éve már a felnőtt kerettel edzek, de egy mérkőzés az teljesen más. Azóta aludtam már egyet a meccsre, és sok mindent másként csinálnék. Talán túlságosan is készültem fejben a mérkőzésre, ha most kellene a kapuba állni, sokkal jobban élvezném a játékot. Remélem, hogy lesz rá lehetőségem ezt követően is.

– Mán László –További hírek a szon-sportoldal kategóriából


hirdetés